Csokiban fejleszt a Nestlé

Pénzcentrum2009. szeptember 7. 13:32

Ma nyílt meg a Nestlé Csokoládé Fejlesztési Központja a svájci Broc-ban. A 25 millió svájci frank értékű beruházásból megvalósult új központban a Nestlé prémium és luxus csokoládé kínálatának fejlesztése folyik majd.

A Csokoládé Fejlesztési Központ, amelyet Paul Bulcke vezérigazgató a svájci gazdasági miniszter, Doris Leuthard társaságában avatott fel, a Nestlé világhírű csokoládékészítő hagyományaira épül. Fontos szerepe van abban, hogy a vállalat tovább növekedjen a prémium és luxus csokoládé szegmensben, melytől azt várják, hogy pozitív hatással lesz a Nestlé teljes csokoládé kínálatára. A Nestlé specialistái mellett érzékszervi szakértők, kakaóbab kutatók, csokoládékészítő mesterek, csomagolástervezők és marketing szakemberek alkotják a broc-i intézet tudományos csapatát. A nyitott innováció jegyében neves, független csokoládémanufaktúrák vezetőit - többek között Pierre Marcolinit, Tristan Carbonettót és Roger von Rotzt - kérték fel, hogy tapasztalatukkal inspirálják a központban zajló munkát. Ugyanez a nyílt szellemiség jellemzi a központ és a formatervezés oktatásában élenjáró California Art Center, valamint a lausanne-i ECAL University of Art and Design közötti partnerséget is.

A 25 millió svájci frank (4,5 milliárd forint) értékű beruházás alátámasztja: a Nestlé stratégiai jelentőséget tulajdonít a csokoládé üzletágának, különös tekintettel a prémium és luxus szegmensre. Az üzletág 2008-ban 7,6%-os organikus növekedés mellett 9,8 milliárd svájci frank eladást könyvelhetett el. Míg az olyan globálisan ismert márkák, mint a Kit Kat több mint 1 milliárd svájci frank értékű eladással járultak hozzá ehhez az eredményhez, elmondható, hogy a bevételek 70%-áért a helyi márkák felelnek. A prémium és luxus szegmensben, mely a termékkategória átlagos növekedése felett teljesít, a Nestlé vezető pozíciót tölt be étcsokoládé kínálatával.

A csokoládé termékek táplálkozástudományi szempontból is fontosak a vállalat számára, amely aktív szerepet vállal a kiegyensúlyozott táplálkozás népszerűsítésében. Céljuk, hogy az emberek megismerjék a jó minőségű csokoládé kedvező élettani hatásait, és megtanulják, hogyan illeszthető be a kiegyensúlyozott tápanyag összetételű étrend elemei közé. "A kakaónak kiemelkedően magas a flavonoid és polifenol tartalma. Ezek az antioxidáns hatású vegyületek kedvező szerepet játszanak az erek épségének biztosításában, ezáltal hozzájárulnak az érelmeszesedés kockázatának csökkentéséhez. 

 

JÓL JÖNNE 2,8 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 809 920 forintot igényelnél 5 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 62 728 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 62 824 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kakaóban lévő hatóanyagok képesek szabályozni a vérlemezkék összecsapódását, ami a szív- és agyi infarktus egyik kiváltó oka lehet." - mondta el Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé dietetikusa. Hozzátette: ezek az élettani előnyök elsősorban a magas, legalább 60%-os kakaótartalmú étcsokoládék fogyasztásakor jelentkeznek. A jó minőségű csokoládéban az antioxidáns hatású vegyületek mellett rengeteg vitamint és ásványi anyagot is találhatunk, mint pl. magnéziumot, káliumot, kalciumot, rezet.

Címkék: