6 °C Budapest

Fejlesztik a szentendrei rendelőintézetet: 700 millió forintért

2009. március 27. 11:15

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, uniós támogatással valósulhat meg a szentendrei rendelőintézet fejlesztése. A projekt részeként új épületekkel bővül az intézmény, modern eszközparkot alakítanak ki, új szakellátásokat vezetnek be, valamint digitális fejlesztéseket is végrehajtanak.

Ünnepélyes keretek között a mai napon került sor a szentendrei egészségügyi központ fejlesztésére nyert közel 700 millió forintos beruházás támogatási szerződésének aláírására. Az aláíráson beszédet mondott Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter, Dr. Köpeczi Bócz Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóság vezetője és Dr. Dietz Ferenc polgármester.

A Szentendre és a környező térség közel 100 ezer lakosát kiszolgáló rendelőintézet fejlesztésének megvalósítására a város régóta készült, a jelen pályázaton elnyert támogatás lehetőséget ad a kistérségi járóbeteg-ellátás problémáinak megoldására, a gyors és színvonalas egészségügyi ellátás kialakítására. A beruházással összefüggő építkezésnek munkahelyteremtő hatása van a kistérségre nézve.

A fejlesztés keretében több mint 1100 négyzetméter új épületrésszel egészül ki a rendelőintézet, valamint a meglévő telephelyeket is teljes mértékben korszerűsítik. A térségben élők kényelme érdekében az intézmény szolgáltatási köre tizenhárom új szakellátással - mint a mammográfia, elektrofiziológia és allergológia - bővül, sőt az orvosi gép- és műszerparkot is a kor igényeinek megfelelően fejlesztik. A beruházás eredményeképpen az intézmény a modern kor digitális vívmányainak felhasználásával teszi majd gyorsabbá, korszerűbbé és színvonalasabbá az egészségügyi ellátást. A megújuló intézmény nagy hangsúlyt fektet a komplex akadálymentesítésre is.

"Nagy siker, hogy a beruházást - a tudatos városfejlesztés eredményeként - uniós támogatással tudjuk megvalósítani. A pályázaton nyert összegnek köszönhetően lakosonként több mint harmincezer forintot tudunk más területek fejlesztésére fordítani. Fejlődni folyamatosan kell, ha a modern körülményekhez igazodó várost akarunk építeni." - nyilatkozta Dr. Dietz Ferenc, a város polgármestere.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?