Brasov cityscape with dramatic sky, majestic Black Cathedral (aka Biserica Neagră), Council square and Tâmpa Mountain in the background in Brașov, Transylvania, Romania

Komoly változás élesedik ezeken a Wizz Air járatokon: ennek sok utas fog örülni

MTI
2024. október 28. 21:02

A Wizz Air légitársaság növeli a Brassó és Budapest között közlekedő járatának gyakoriságát az év végi ünnepek alatt – írta hétfőn a brassói nemzetközi repülőtér közlése alapján a Maszol.ro. A járat elsősorban a Székelyföldet teszi elérhetőbbé a magyar fővárosból, Brassó sok székelyföldi településhez közelebb van, mint Marosvásárhely.

A Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér közölte, hogy a diszkont légitársaság az ünnepeket övező időszakban, december 17. és január 11. között növeli a Budapestre tartó járatainak számát. Az említett időszakban a jelenlegi heti három helyett már heti négy alkalommal indulnak járatok az erdélyi városból a magyar fővárosba: kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton.

A Wizz Air július 2-án indította el a Budapest és Brassó közötti járatot, melyet mindkét város és mindkét ország számára fontosnak nevezett. A járat elsősorban a Székelyföldet teszi elérhetőbbé a magyar fővárosból, Brassó sok székelyföldi településhez közelebb van, mint Marosvásárhely, ahonnan szintén van menetrend szerinti járat a magyar fővárosba.

A Maszol közölte: az elmúlt hónapok adatai egyértelműen azt mutatják, a Brassó–Budapest járatra van igény, havonta 5000–6000 ember utazott Brassó és Budapest között, a járatoknak több mint 80 százalékos volt a kihasználtsága. A Székelyföldet is kiszolgáló Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér 2023 júniusában nyílt meg Románia első olyan légikikötőjeként, amely a rendszerváltás után, zöldmezős beruházásként valósult meg. Létrejöttét a székelyföldi önkormányzatok is teljes mellszélességgel támogatták, hangsúlyozva, hogy ez a tömbmagyar régiót is bekapcsolja a nemzetközi körforgásba.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

NAPTÁR
Tovább
2024. október 28. hétfő
Simon, Szimonetta
44. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?