15 °C Budapest
Sunlight shining through orange, golden tree foliage. Beautiful toned seasonal retro, vintage fall backdrop, lo-fi aesthetics, copy space

Hihetetlen időjárás október utolsó vasárnapján: nemsokára havazásba csaphat át az őszi kánikula?

2024. október 27. 07:58

Vasárnap számottevő csapadék nem lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között alakul. Hétfőn az egész nap derült tájakon 22, 23 fok is lehet. A hosszabb távú előrejelzéseken már látni, mikor köszönt be az igazi novemberi időjárás, sőt, a havazás sem kizárt!

Vasárnap délelőtt a pára- és ködfoltok feloszlanak, az ország döntő részén napos idő várható fátyolfelhőkkel, az északnyugati határ mentén, valamint az északkeleti tájakon maradhatnak tartósabban felhős részek. Számottevő csapadék nem lesz. A délies szelet főként a Dunántúlon kísérik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között alakul, ennél hűvösebb a tartósabban felhős tájakon lehet az idő. Késő estére 6 és 15 fok közé hűl le a levegő - írja a HungaroMet.

A hajnali, reggeli órákra többfelé párássá válik a levegő, nagyobb területen rétegfelhőzet, az Északi-középhegységben és a déli tájakon köd képződhet. Szitálás néhol előfordulhat, de számottevő csapadék nem lesz. A délies szél északiasra fordul, de csak az Észak-Dunántúlon lehet egy-egy élénk lökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de a keleti országrészben néhol hidegebb is lehet.

Hétfőn reggel többfelé várható rétegfelhőzet, illetve köd, amely helyenként tartósan megmaradhat. Emellett délután fátyolfelhők sodródnak fölénk. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Délután többnyire 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de az egész nap derült tájakon 22, 23 fok is lehet. 

Már látni a végét

Élvezzük ki a jó időt: mint beszámoltunk róla, a hosszabb távú előrejelzéseken már látni, mikor köszönt be az igazi, didergős ősz. A Kárpát-medencében a nyugodt és eseménytelen időjárás után a jövő héten lehűlés várható, amely november első hétvégéjén csapadékkal is járhat. A friss előrejelzések alapján az első havazásra is számíthatunk, különösen a magasabb hegyvidékeken. Búcsút inthetünk a 15 fok feletti hőmérsékleteknek, és napközben akár 10 fok alatt is maradhatunk, míg éjjelente fagyos időre is számíthatunk.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 27. vasárnap
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?