Győr és a Rába folyó látképe napsütéses ősszel

Agyad eldobod: ennyibe kerül 5 nap Győrben egy 4 fős családnak az őszi hosszú hétvégén

2024. október 21. 16:04

Ha Győrt választod az őszi hosszú hétvégére, érdemes felkészülni, hogy a szállás, étkezés és programok költségei magasak lesznek. A frissen megnyílt Gyógy- és Élményfürdő, valamint a város számos látnivalója vonzó programlehetőségeket kínál, de egy négytagú család számára egy 5 napos kiruccanás nem kis anyagi megterhelést jelenthet. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, mennyibe kerülhet a szállás, étkezés és fürdőlátogatás Győrben.

A közelgő október 23. környéki és november 1-i munkaszüneti napok remek alkalmat kínálnak egy családi kiruccanásra, akár 4-5 napra is. Bár a belföldi árak ilyenkor emelkedhetnek, mégis megéri felfedezni Magyarországot. 

Október 23. idén szerdára esik, így két nap szabadsággal egy 5 napos extra hosszú hétvégét intézhetünk magunknak. Sőt, van még egy lehetőségünk: mivel november 1. péntek szintén munkaszüneti nap, egy nap szabadsággal egy csodás 4 napos hétvégénk lehet. Jó tudni iskolás gyerekek szüleinek, hogy az őszi szünet idén ez utóbbi időszakra esik, hiszen

  • az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. október 25. (péntek),
  • a szünet utáni első tanítási nap 2024. november 4. (hétfő).

Aki ebben az időszakban utazna, annak számítania kell, hogy belföldön egészen biztosan magasabban lesznek az árak, de ha külföldre készülünk, a repülőjegyek dinamikus árazása miatt számoljunk magasabb költségekkel az érintett hétvégéken.

Még augusztusban foglalkoztunk vele, hogy mennyibe kerül egy 4 fős családnak 6 nap Hajdúszoboszlón, 560 ezer forint, majd megnéztük, mennyiért pihenhet egy ugyanekkora társaság mondjuk az október 23-i héten a népszerű HarkánybanSárváron,  Gyulán - ezek után most Győrt vettük górcső alá.

Győr látnivalói és a legújabb élményfürdője vonzó programlehetőségeket kínálnak az előttünk álló hosszú hétvégék egyikén, de egy négytagú család számára az 5 napos kiruccanás komoly anyagi megterhelést is jelenthet. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, mennyibe kerülhet a szállás, étkezés és fürdőlátogatás Győrben egy kellemes őszi vakáció során.

Szállás Győrben

Győrben többféle szálláslehetőség közül választhatunk. A Hotel Klastrom ára 4 éjszakára 139 115 forint 2 felnőtt és 2 gyermek számára, míg a Hotel Capitulum ára 268 620 forint. A drágább lehetőségek között található az ETO Park Hotel Business & Stadium 347 385 forintért, és a Barokk Hotel Promenád 368 970 forintért. Apartmant, panziót 200 ezer forint környékén bérelhetünk erre az időszakra. 

Fürdőlátogatás Győrben

A győri új élményfürdő belépőjegy ára a következőképpen alakul: egy családi belépő (2 felnőtt + 1 18 év alatti  gyermek) 14 000 forintba kerül hétfőtől csütörtökig, ha plusz egy gyermek van, akkor 17 600 forint a belépő a 4 főnek. Péntektől vasárnapig és ünnepnapokon azonban 6 500 forintba a felnőtteknek és 4 500 forintba a 18 év alattiaknak.

Étkezési lehetőségek

Győr számos étterem kínálatával várja a látogatókat, ahol egy átlagos ebéd vagy vacsora egy négytagú családnak 20 000-25 000 forint körüli költséggel járhat. Az étkezés költsége tehát 5 napra körülbelül 100 000-125 000 forint között mozoghat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Összesített költségek

Egy 5 napos győri kiruccanás 4 főre teljes költségei így alakulnak:

Szállás: 139 115–368 970 forint

Fürdőbelépő: 17 600 forint (1 nap)

Étkezés: 100 000–125 000 forint

Ez összesen 253 115–507 970 forint körüli kiadást jelenthet egy család számára, attól függően, hogy milyen szálláshelyet választanak.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 21. hétfő
Orsolya
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?