22 °C Budapest
A boat cruises down the Danube River in Budapest, Hungary on a sunny summers day. It heads towards Elisabeth Bridge with the Citadel on the mountain in the distance.

Sokkoló baleset történt tegnap este a tűzijáték után: volt nagy riadalom a Dunán

2024. augusztus 21. 10:30

Kedden késő este, nem sokkal az augusztus 20-i állami tűzijáték után, felborult egy motorcsónak a Dunán, a Margitsziget közelében – számolt be róla a police.hu.

A rendőrség információiból nemrég az derült ki, hogy a Dunán felborult motorcsónakban hárman tartózkodtak, akiket a fővárosi vízirendészek néhány percen belül kimentettek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának (DVRK) egyik szolgálati hajója éppen a tűzijáték biztosítása miatt volt a közelben, így azonnal a bajba jutott férfiak segítségére tudtak sietni. Szerencsére senki sem sérült meg, a felborult csónakot pedig a Fővárosi Katasztrófavédelem hajója vontatta ki.

A baleset körülbelül 22 óra 40 perckor történt, nagyjából egy időben az állami tűzijáték befejezésével. A BRFK tájékoztatása szerint a baleset oka az volt, hogy a motorcsónak vezetője rosszul manőverezett egy nagyobb hullámnál, amelyet egy nagyobb hajó okozott. Mivel felmerült, hogy a csónak vezetője alkoholt fogyaszthatott, mintát kellett adnia. Az eset körülményeit a DVRK büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?