Tisza-tavi Nemzeti Park a Hortobágyi Nemzeti Parkban. 3 kép kompozitja

Óriási razziát tartottak a magyarok egyik kedvenc tavánál: erre figyelmeztették a fürdőzőket

2024. augusztus 13. 13:19

Összehangolt ellenőrzési akciót hajtottak végre a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság és társzervei a Tisza-tónál - közölte a police.hu hétfőn. A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (TKKB) 2024. évi munkaprogramjának megfelelően közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi ellenőrzést hajtottak végre a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai és társzervei augusztus 9-én.

Az akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal halászati felügyelői, az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság, illetve a Bükki Nemzeti Park munkatársai is részt vettek. Az összehangolt ellenőrzés ideje alatt kiemelt figyelmet fordítottak -  közúton és vízen is - az ittasan közlekedők kiszűrésére. Az akcióban prevenciós céllal vettek részt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűn- és balesetmegelőzési munkatársai.

A rendőrök a turisták figyelmét az alábbiakra hívták fel:

  • fürdőzni csak az erre kijelölt helyen lehet, a  vízi balesetek elkerülésének érdekében a fürdőzés alapvető szabályainak betartására nélkülözhetetlen,
  • a strandokon való tartózkodás időtartama alatt is az értéktárgyak megőrzésének fontosságára, továbbá, hogy a bűncselekmények áldozatává válásának elkerülése milyen egyszerű praktikák alkalmazásával lehetséges.

A bűn-és balesetmegelőzési szakemberek felkeresték a Tiszavalk térségében található csónakkikötőt is, ahol az „Aktív Magyarország” program keretében lebonyolított ifjúsági vízi tábor lakóinak prevenciós foglalkozást tartottak. A középiskolások bűn-és balesetmegelőzési kvízt oldottak meg, majd a rendőrök felhívták a táborozók figyelmét a nyári időszakban a gyerekeket fenyegető veszélyekre. Kötetlen jelleggel a fiataloknak és kísérő pedagógusoknak  több bűnmegelőzési témakört is átölelő tájékoztatást tartottak, így a drogprevenció, cyberbullying, szexuális visszaélések, és vagyonvédelem témakörökben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?