24 °C Budapest
Founded in 1884, Budapest Keleti, or Eastern railway station, is the primary gateway to Hungarys capital as well as the most loaded transportation joint in the country. According to statistics, about 410 trains arrive and depart from the station daily.

Fontos változás élesedett a MÁV-járatokon: rengeteg utast érint, erről jobb, ha tudsz

2024. augusztus 10. 09:15

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Augusztus 14-én és 15-én Budapest-Kelenföld és Ferencváros állomás között karbantartást végeznek, emiatt több vonalon is változik a menetrend:

A Budapest és Győr közötti távolsági vonatok többsége napközben a Keleti pályaudvar helyett csak Budapest-Kelenföldtől közlekedik és oda is érkezik. Azok a Budapest és Pécs, valamint Budapest és Kaposvár közötti InterCityk, melyek 9:30-tól 16:30-ig érkeznének vagy indulának a Keleti pályaudvarról, csak Budapest-Kelenföldig közlekednek, illetve onnan is indulnak.

A székesfehérvári vonalon az S36-os vonatok fővárosi végállomása is módosul, 9:30-tól 16:30-ig rövidebb útvonalon, csak Budapest-Kelenföld és Tárnok között járnak. Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest között az óránkénti kapcsolatot a változatlan menetrend szerint közlekedő G43-as járatok biztosítják.

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon augusztus 24-én és 25-én, valamint 30-án és 31-én Tatabánya és Kimle-Károlyháza állomások között végzett felsővezetékkarbantartási munkák miatt egyes kora reggeli és késő esti vonatok módosított menetrend szerint, a megszokottól eltérően motorvonat helyett hagyományos kocsikból álló szerelvénnyel közlekednek.

Rákos állomáson szeptember 20-ig munkanapokon esténként és éjjelente a felsővezeték karbantartását végzik a szakemberek, ezért ebben az időszakban több vonalon is változik a menetrend.

A Pilisvörösvár—Angyalföld—Rákos vonalon a Pilisvörösvárról 21:52-kor, 22:22-kor és 22:52-kor induló S76-os vonat (3241, 3251, 3261) Rákos helyett Kőbánya felső érintésével a Keleti pályaudvarra közlekedik.

A Budapest—Hatvan—Miskolc vonalon augusztus 12-től 28-ig munkanapokon a Keleti pályaudvarról 4:00-kor Miskolcra  induló személyvonat (5040) korábban, 3:50-kor indul, de Péceltől már eredeti menetrendje szerint közlekedik, a Keleti pályaudvarról 22:55-kor Füzesabonyba induló S80-as vonat (5018) csak 22:59-kor indul, teljes útvonalán néhány perccel később közlekedik, a Keleti pályaudvarról 23:55-kor Hatvanba induló S80-as vonat (3068) helyett a Keleti pályaudvar és Pécel között pótlóbusz közlekedik, mely korábban, 23:32-kor indul a Keleti pályaudvar mellől a 73-as trolibusz megállójából.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon  augusztus 12-től 17-ig munkanapokon a Keleti pályaudvarról 0:50-kor Nagykátára induló S60-as vonat (3610) korábban, 0:46-kor indul, de Rákoshegytől már az eredeti menetrendje szerint közlekedik.

A Győr-Veszprém vonalon október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek. A buszok menetrendje a vonatokétól néhány perccel eltér, de az alapmenetrend szerinti csatlakozások Veszprémben biztosítottak a Bakony, illetve Göcsej InterCitykhez. A pótlóbuszok Veszprémben és Zircen a vasútállomáson, Eplényben az Újtelep nevű Volánbusz megállóhelyen állnak meg. A buszokon a kerékpárszállítás nem biztosított. A vasúttársaság a pótlóbuszok férőhelykapacitását az utazási igényekhez igazította, figyelembe véve a várható turisztikai forgalmat is.

A Budapest–Pécs vonalon augusztus 28-tól 30-ig éjszakánként Pusztaszabolcs és Rétszilas között végzett pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Pusztaszabolcs—Simontornya állomások között változó szakaszon pótlóbuszok közlekednek.

A Dombóvár—Gyékényes vonalon augusztus 23-tól 29-ig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Csurgó és Gyékényes állomások között pótlóbuszok  szállítják az utasokat.

A szobi vonalon augusztus 12-én 9 órától 16-án 22 óráig Nagymaros és Szob között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert sziklakitermelést, valamint a vasúti közlekedésre veszélyes fák gyérítését végzik a Szent Mihály-hegynél. A munkálatok miatt a vonatok egy része módosított menetrend szerint közlekedik, Nagymaros és Szob között pedig néhány csúcsidei vonat helyett pótlóbusz szállítja az utasokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?