17 °C Budapest
Railway station platform train hungary

Pár órát késett a repülő? Az semmi: a vonatok összesen 3 napot késtek ezen a vidéki vonalon

2024. augusztus 7. 09:20

A mátészalkai vasútállomásról a legtöbben Debrecen felé utaznak, a 110-es mellékvonal a térségben a legkihasználtabb. Az utasok azonban a vonatok lassúságára panaszkodnak és hogy rengeteg a késés. Egy helyi civil szervezet kiszámolta, hogy a 78 kilométeres táv 102 perc, vagyis 1 óra 42 perc vonatutat jelent és júliusban összesen 4529 percet késtek a vonatok - derült ki az RTL Híradóból. Ez 75 óra, vagyis több, mint 3 nap.

A Mátészalka Leaks a MÁV hivatalos adatai alapján kiszámolta, hogy a mátékszalkai vonalon egy hónap alatt 75 órát késtek a vonatok, mely elfogadhatatlan a szervezet szerint. A korábbi csúcs tavaly decemberben volt, akkor 2985 perc késést számolták, de mi ez a júliusi 4529 perchez képest. A civiliek attól tartanak, a helyzet csak rosszabb lesz.

A csatorna kereste a Közlekedési Minisztériumot, de választ nem kaptak. A riportban hozzátették: a kormány rengeteget foglalkozott az elmúlt hetekben utaspanaszokkal és késésekkel, csakhogy légitársaságok és nem a MÁV kapcsán. Hogy várható-e hasonló szigor a késések miatt a MÁV-val, az a két héttel ezelőtti Kormányinfón is szóba került: Gulyás Gergely azt mondta, ez egy vis major helyzet, és tudomásul kell venni, hogy ilyen teljesen extrém hőmérsékleti viszonyok mellett sok helyen korlátozzák a sebességet.

Visszatérítik a vonatjegyek árát, ha az késik? Nem minden esetben, erről részletesen ebben a cikkben írtunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?