32 °C Budapest
Balatonfenyves, 2021. június 22.Fürdõzõk a kánikulában a balatonfenyvesi szabadstrandon 2021. június 22-én. Az országos tisztifõorvos harmadfokú hõségriadót rendelt el a kánikula miatt.MTI/Varga György

Példátlan rendőri razzia indul Magyarországon: itt a bejelentés, erre járnak majd a hatóságok

MTI
2024. július 17. 17:04

A nyári időszak beköszöntével a rendőrség fokozott figyelmet fordít a közbiztonság fenntartására a strandokon és szabadvízi fürdőhelyeken. Az intenzív rendőri jelenlét célja az esetleges bűncselekmények megelőzése és a lakosság biztonságérzetének növelése. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence, a Palatinus strandon tartott sajtótájékoztatón számolt be az intézkedésekről és a megelőzés fontosságáról.

A rendőrség felkészült a nyári szezonra, és intenzív rendőri jelenléttel biztosítja a strandok és szabadvízi fürdőhelyek biztonságát az esetleges bűncselekmények megelőzése érdekében – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára egy szerdai sajtótájékoztatón a Palatinus strandon.

Rétvári Bence elmondta, hogy a rendőrök naponta többször is jelen vannak a strandokon, és a nyári táborokban iskolaőrök is szolgálatot teljesítenek. Az államtitkár hangsúlyozta: a rendőrség minden területen jelen van, mert így érhetjük el, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa legyen. Hozzátette: 2010 óta több mint 60 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, ami a rendőrség megelőző és felderítő munkájának hatékonyságát tükrözi.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet az egyéni felelősségre is, kiemelve, hogy a strandolók használják a strandokon és vízpartokon elhelyezett széfeket, és ne csak törölközővel takarják le értékeiket. Otthon pedig a legjobb védekezés a besurranó tolvajok ellen, ha az ajtókat és ablakokat mindig gondosan bezárjuk.

„Arra kérünk mindenkit, figyeljen oda, hová teszi értékeit, hogy a nyaralás valóban önfeledt időtöltés legyen” – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy a rendőrség minden segítséget megad ehhez.

Kitért arra is, hogy a nyári szünetben egyedül otthon maradó gyermekekre az online térben is veszélyek leselkedhetnek, ezért a szülőknek fokozott figyelmet kell fordítaniuk gyermekeik biztonságára.

Varga Balázs rendőr alezredes, az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa hangsúlyozta, hogy a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a nyári biztonságra. Hozzátette, hogy a rendőrség támogatja a szülőket abban, hogy szabályokat fektessenek le gyermekeik védelme érdekében.

Az otthoni veszélyekkel kapcsolatban elmondta, hogy az online térben a gyermekek ne adjanak ki adatokat és ne küldjenek fényképeket. A nagyobb gyerekekkel mindig meg kell beszélni, kivel és hová mennek el szórakozni, valamint hogyan juthatnak biztonságosan haza – magyarázta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az alezredes megjegyezte, hogy tapasztalataik szerint az emberek egyre tudatosabbak, és egyre kevésbé hagyják látható helyen értékeiket. Hangsúlyozta továbbá, hogy a balesetek elkerülése érdekében tilos bemenni a tiltott vizekbe, mivel azok életveszélyesek lehetnek, még a jó úszók számára is. Tavaly 108 ember vesztette életét vízhez köthető fulladás miatt, idén pedig eddig 55 fő halt meg ilyen szerencsétlenségben – tette hozzá.

Makra László, a BGYH Zrt. jogi igazgatója közölte, hogy a budapesti fürdőkben a rendőrök megnövelt létszámban vannak jelen a BRFK-val kötött megállapodás alapján, és munkájukat külső őrző-védő társaság is kiegészíti. Hozzátette, hogy a strandok és fürdők közösségi terein kamerarendszer működik, ugyanakkor a vendégeknek is vigyázniuk kell értékeikre.

A jogi igazgató arra kérte az embereket, hogy baleset vagy rosszullét esetén mindig kérjenek segítséget a strandok munkatársaitól.

Címlapkép:Varga György, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 28. szerda
Ágoston
35. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?