Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.01.25)

2017. január 25. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2017.01.25).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2017.01.25).

36 órás előrejelzés

Szerdán ismét a nyirkos reggel után helyenként napközben is megmaradhat a köd. A főváros térségében és északon, északkeleten viszont több órára is kisüthet a nap. Északnyugaton és északkeleten megélénkül az északi szél. Délután -6, +2 fok valószínű, a felhősebb, borongósabb tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Csütörtökön már nagyobb területen számíthatunk napos időre, tartósabban felhős, ködös tájak elsősorban délen, délnyugaton lehetnek. A keleti-északkeleti szél néhol átmenetileg megélénkülhet. Hajnalban -5, -16, napközben -6, +2 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán is sok helyen indul párásan, ködösen a nap, ami jelentősen lecsökkenti majd a látástávolságot. Zúzmaralerakódás, ónos szitálás következtében síkos, jeges útszakaszok is előfordulhatnak. Északon, északkeleten a naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A hóval borított tájakon továbbra is találkozhatunk csúszós, jeges, latyakos, hókásás útszakaszok. Északnyugaton és északkeleten élénk északi szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, a téli útviszonyokat figyelembe véve! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán is marad a hideg, frontmentes idő. A többfelé nyirkos idő miatt fokozódnak az ízületi fájdalmak. A borongós, szürke, fényszegény tájakon élők körében fáradtság, álmosság, kedvtelenség fordulhat elő. A légszennyező anyagok magas koncentrációja felerősítheti a légúti betegségben szenvedők, valamint az asztmások panaszait, de fejfájás, vérnyomás-ingadozás is felléphet. A nyirkos, ködös idő kedvez a kórokozók terjedésének, nő a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, táplálkozzunk vitamindúsan!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Csapadékmentes, fagyos idő. A következő napokban nem várható számottevő csapadék, a legtöbb helyen napközben is fagyos időre van kilátás.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?