6 °C Budapest

Egész évben négykeréken! Mennyit autózik a magyar?

2010. október 6. 08:32

A válság ellenére sem autózunk kevesebbet, csak tudatosabban tesszük ezt - derült ki a Bosch országos kutatási felméréséből. Az először 2008-ban elkészített reprezentatív felmérést 2010 elején megismételték, ez pedig rámutatott arra, hogy ugyanazt a távolságot idősebb autóval tesszük meg.

A Robert Bosch Kft. megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet országos, reprezentatív felmérést készített a magyar lakosság autóhasználati és -javíttatási szokásairól, a szervizek ismertségéről és választásának okairól, valamint a Bosch Car Service hálózatról. A kutatás először 2008 elején készült el, majd 2010 januárjában és februárjában megismételték.

A legtöbben 5-10 ezer kilométert tesznek meg autójukkal egy évben, de az átlagosan megtett távolság évente több mint 12 ezer kilométer.


A fővárosiak és a férfiak többet autóznak, mint a vidékiek és a nők. Az érettségivel, diplomával rendelkezők szintén hosszabb utakat tesznek meg autójukkal, mint az alacsony végzettségűek. A háztartásban egy főre jutó jövedelem szerint is a legjobb helyzetűek tesznek meg évente több kilométert. Az életkor tekintetében a 30-40 év közöttiek és az 50-60 év köztiek utaznak a legtöbbet, ők egy évben több mint 13 ezer kilométert tesznek meg.

Öregszik a gépjárműpark: kevesebben cserélik fiatalabbra az autójukat

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az autószerviz szolgáltatások fontossági sorrendjébe nem történt jelentős változás az előző felmérés óta. Általánosan elmondható, hogy a szervizek kiválasztásánál a fővárosiaknak fontos szempont a szakértelem mellett a napi 24 órás nyitva tartás. A teljeskörű szolgáltatás is a budapestiek számára jelent nagyobb vonzerőt.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?