Eladási csúcsot ért el a Hankook Tire

Pénzcentrum
2009. január 21. 15:45

A  világ egyik legerőteljesebben fejlődő gumiabroncs-gyártója a gazdasági válság ellenére 26 %-os növekedéssel 4,07 billió koreai won (2,5 milliárd euró, azaz 3,7 milliárd amerikai dollár) forgalommal új rekordot ért el 2008-ban.

A nyugtalan gazdasági helyzet dacára a Hankook Tire 2008-ban is világszerte további forgalomnövekedést tudott elérni. A kitűzött 3,9 billió koreai won célon felül 2008-ban sikerült 5,1 százalékos növekedést elérni. Néhány régióban még ehhez képest is számottevően növekedett az értékesítés: Oroszországban az eladások a 98%-os plusszal majdnem megduplázódtak, Közép- és Dél-Amerikában a forgalom egyaránt körülbelül 50%-kal emelkedett.

Hála a különböző értékesítési csatornákon keresztül elért, folyamatosan javuló globális növekedésnek, a gépjármű-gyártó cégekkel való együttműködésnek, valamint a nagyteljesítményű (UHP) gumiabroncsok szegmensében tapasztalt növekvő eladásoknak a Hankook Tire még a jelenleg uralkodó, nehéz piaci viszonyok között is tovább tudta növelni árbevételét 2008-ban.

2008-ban az UHP-területen a cég forgalma jelentősen,35 %-kal nőtt. Európában a növekedés 48%-os volt, a Latin-Amerikát, Ázsiát és a Közép-Keletet magában foglaló LATAM-régióban 27%-kal, az Egyesült Államokban 21%-kal nőtt az értékesítés, az első szerelői piacon pedig (OE) 42%-kos növekedés sikerült elérni.

"Azok a folyamatos erőfeszítések, melyeket annak érdekében tettünk, hogy a gépjármű-gyártókkal új partneri kapcsolatokat hozzunk létre, valamint termékeink portfoliójának a környezetbarát és tartós termékek irányába történő következetes elmozdítása tették lehetővé számunkra, hogy fejlesztő és tervező munkánk előremutató - 'Kontrol Technology' elnevezésű - koncepciójának segítségével minőségileg nagy értékű, vevőink igényeihez optimálisan illeszkedő termékeket dolgozhatunk ki" - mondta Seung Hwa Suh, a Hankook Tire legfőbb vezetője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 2009 évre szóló növekedési kilátásokat a Hankook Tire pozitívnak ítéli meg, és 2009-re világszerte kereken 4,33 billió koreai won forgalom elérését tűzi ki célul. A társaság meg van győződve arról, hogy ezt a növekedési célt a 2009-re várt gazdasági helyzet ellenére - többek között a technológiába és a márka hírnevének növelésébe fektetett folyamatos beruházások és befektetések alapján - el tudja érni.

Suh elnök-vezérigazgató kijelentette: "Elégedett vagyok a 2008-ban elért eredményekkel, és örömmel várom az előttünk álló évet. A pillanatnyilag uralkodó gazdasági keretfeltételek ellenére biztosra veszem, hogy a Hankook Tire képes lesz továbbhaladni, hogy valamennyi termékét állandó kutatások és az innovatív megoldások folyamatos fejlesztése révén a világ különböző piacai igényeinek megfelelően alakítsa. Arrak számítunk, hogy termékeink kiváló minősége révén forgalmunkat tovább tudjuk fokozni, erősítjük márkáink tekintélyét, valamint hatékony vezetési struktúrával és nagy teljesítményekre képes munkatársakkal bíró, stratégiailag erős társaságként a Hankook Tire a világ minden részén tovább fog növekedni."

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?