Jövőre negatív rekord az autópályaépítésben!

Pénzcentrum
2008. október 8. 08:30

2009-ben legfeljebb 6,7 kilométer új autópályára számíthatunk, vagyis az utóbbi évek negatív átadási rekordját sikerül elérnie Magyarországnak. Bár a 6,7 kilométer, az M43-asnak az 5-ös és a 47-es út közötti szakasza is csak 2009 végére lesz kész, így még az is lehet, hogy egyáltalán nem adnak át új utat a csúszások miatt - írja a Világgazdaság.

A választás évében azonban, nem meglepő módon megint rengeteg forgalomba helyezés lesz, ha minden elkészül a tervezett határidőre. A sztrádahálózat 2010-ben nem kizárt, hogy 200 kilométerrel fog bővülni. A tervek szerint összesen 8 projektet adnak át, az első fél évben hármat, az M6-os/M60-as két fázisát és az M31-est. Ráadásul az M0-s déli szakaszán egy hétkilométeres szakasz kétszer 3 sávosra bővül.

Az idei évben is nagyon sok átadásnak lehettünk tanúi, de ennek még nincs is vége, az M7-es Letenye-országhatár közötti egy kilométeres szakasz még hátravan. Ezzel együtt idén 78 kilométer új gyorsforgalmi utat adtak át, viszont a dolog szépséghibája, hogy sokat közülük már régen forgalomba kellett volna helyezni.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?