13 °C Budapest

Keményebb büntetések Szlovákiában: fizess két hét alatt 150 ezret!

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 10:00

2008 januárjától Szlovákiában szigorodnak, illetve változnak a közlekedési szabályok. A törvénytervezet szerint legalábbis a kiszabható legmagasabb helyszíni bírság 20 ezer korona (150 ezer forint) - olvasható a Napi Gazdaságban.

Annak, aki nem fizeti ki helyben a bírságokat, bevonják gépjármű-vezetői jogosítványát, s csupán 2 hétig érvényes igazolást kap. Amennyiben kifizette büntetését, természetesen visszakapja vezetői engedélyét.

A 7,5 tonnánál nehezebb kamionok, teherautók péntek délután 14 és 20 óra között, valamint szombat reggel 7 és 11 óra között, illetve vasárnap délután nem használhatják az autópályákat, illetve az I. osztályú közutakat.

Robert Kalinák szlovák belügyminiszter nyilatkozata szerint a közúti közlekedésben elkövetett kihágások 90 százalékánál megmarad az 500 és 2000 korona közötti bírság. A kisebb kihágások közé számít, ha valaki nem kapcsolja be a fényszórókat, nem köti be a biztonsági övet, illetve dohányzik, vagy telefonál vezetés közben.

2000 koronás bírságot akkor szabnak ki, ha valaki 20 kilométeres óránkénti sebességgel lépi át a korlátozást. Ha a túllépés magasabb 50 km/h-nál, abban az esetben róható ki a 20 ezer korona. Ittas vezetésért 25 ezer koronás bírság jár, 3 év jogosítvány-mentességgel.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?