"Lemosom, főnök!"

Pénzcentrum
2007. március 27. 09:00

Megérkezett a tavasz, kirajzottak az önkéntes autómosók is. Így a város számos kereszteződése közül a Thököly út és a Hungária körút sarkán, vagy a Nyugati téren is, sajátos szimbiózisban élve a szórólap-osztogató diákokkal, illetve az újságokat kínáló hajléktalanokkal - írja a Népszabadság.

Sajátos jellemzőjük a "tisztaságfelelősöknek", hogy valamiért majdnem mindig koszosnak ítélik ablakunkat, hogy aztán a szürke "tisztítóvízzel" még átláthatatlanabbá tegyék azt. A Thököly és Hungária sarkán mindig négyen-öten állnak, hárman mosnak. Egy piros lámpába általában 2 szélvédő fér bele, azonban ha vita keveredik, csak egy.

A "levakarhatatlan" önként jelentkezők 50 forintért mosnak, de 100 forintért már a főnök megszólítás is kijár. Mellékelt szájhúzás jár a húszasért, illetve a kétszázasért, ha visszakér a sofőr, ugyanakkor a visszajáró kipengetésére úgysem elég a piros lámpa ideje.

A sofőrök különböző módon próbálkoznak a védekezésre, a lap Golyó stratégiáját ítélte a legjobbnak. Mindig valamilyen szakadt és koszos autóval jár, s az ablakmosó spriccelőjét úgy állítja, hogy le lehessen locsolni a megállókban álló lányokat (és az akadékoskodó mosókat). A kereszteződésben pedig a spriccelés mellett hatásos lehet Golyó szimpla látványa is, ugyanis nevét fejéről kapta, alkarján pedig kígyós tetoválás látható.

A többi autós, hacsak nem tagbaszakadt, nehezen védekezhet. Az ablaktörlő beindítására a lapátok kihajtása a válasz. A rutinosabbak a pirosban nem állnak a másik kocsi mögé, hanem hagynak egy kis helyet, és "zaklatás" esetén csorognak előre. Erre a válasz viszont a dísztárcsa lerúgása, vagy a hátsó szélvédő leköpése.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Szécsi Tibor őrnagy, a közlekedés-rendészet alosztályvezetője szerint ilyentájt a közlekedés-rendészet szervez ellenőrzéseket. Nem ritka, hogy a felszólítás után, a helyszínre visszaérve a tevékenység folytatása miatt előállítják a szélvédőmosókat. A kiszabható bírság maximum 30 ezer forint lehet, azonban sajnos úgy tűnik, ez nem elég elriasztó erő.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 18. 21:17