19 °C Budapest
Egy férfi egy okostévé távirányítóját tartja a kezében. A háttérben a tévéképernyő látható a streaming szórakoztató alkalmazásokkal a video on demand számára.

Vigyázzunk, ha ilyen SMS-t kapunk: újra próbálkoznak a csalók, lenullázzák a számlád

2024. szeptember 10. 17:44

Az utóbbi időben újra felbukkantak azok a csaló SMS-ek, amelyek a Netflix-fiókok lejáró adataira hivatkozva próbálnak személyes és banki információkat kicsalni az emberektől. Az üzenetek látszólag hivatalosak, és arra kérik a címzetteket, hogy egy mellékelt linkre kattintva frissítsék fiókadataikat.

Az utóbbi időben újra felbukkantak azok a csaló SMS-ek, amelyek a Netflix-fiókok lejáró adataira hivatkozva próbálnak személyes és banki információkat kicsalni az emberektől. Az üzenetek látszólag hivatalosak, és arra kérik a címzetteket, hogy egy mellékelt linkre kattintva frissítsék fiókadataikat. A valóságban azonban ezek az üzenetek nem a Netflix-től származnak, hanem csalóktól, akik így próbálnak hozzáférni a személyes információkhoz, jelszavakhoz vagy akár banki adatokhoz. A linkre kattintva a felhasználók gyakran hamis weboldalakra kerülnek, ahol a megadott adatok azonnal a csalók kezébe jutnak, vagy rosszabb esetben a készülékük is vírusos lehet.

Az ilyen jellegű támadások ellen a legjobb védekezés a gyanakvás és az alapvető óvatosság. Soha ne kattintsunk olyan linkre, amely gyanús forrásból érkezik, és ne adjunk meg személyes adatokat, jelszavakat, bankkártyaadatokat olyan oldalon, amelynek hitelessége kétséges. A Netflix soha nem kérne adatfrissítést SMS-ben vagy e-mailben küldött linkeken keresztül; ilyen jellegű kérések esetén mindig közvetlenül a hivatalos weboldalra vagy az alkalmazásba lépjünk be, és ott ellenőrizzük a fiókunk állapotát.

Ha ilyen SMS-t kapunk, ne reagáljunk rá, ne kattintsunk a linkre, és az üzenetet azonnal töröljük. Hasznos lehet, ha az ilyen csaló kísérleteket a szolgáltatónál vagy a Netflix ügyfélszolgálatánál jelentjük, így segíthetünk másokat is megvédeni a hasonló támadásoktól. Ezen kívül, érdemes erős, egyedi jelszavakat használni, kétlépcsős azonosítást beállítani, és rendszeresen ellenőrizni fiókjaink biztonsági beállításait.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 17. kedd
Zsófia
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?