11 °C Budapest
Van már jobb, mint a Google, Microsoft, Tesla: ennek a cégnek hasítanak most a részvényei

Van már jobb, mint a Google, Microsoft, Tesla: ennek a cégnek hasítanak most a részvényei

2024. augusztus 28. 12:45

Az NVIDIA az elmúlt két évben a mesterséges intelligencia fellendülésének legnagyobb haszonélvezője volt, és piaci értéke jelentősen megnőtt. A cég részvényei 2022 vége óta kilencszeresére nőttek, de a közelmúltban nagy ingadozásokat tapasztaltak, például a júniusi rekordérték után majdnem 30%-ot vesztettek. Most azonban újra a csúcson vannak - írja a CNBC.

Az NVIDIA részvények egy rövid gyengülés után most ismét közel állnak korábbi csúcsértékükhöz. Mint ahogy arról korábban a Pénzcentrumon beszámoltunk, a grafikai processzorokat gyártó cégnek olyannyira jól megy, hogy nemrég a Microsoftot is letaszították a trónról, és immár ők számítanak a világ legértékesebb cégének.

Az Nvidia hamarosan közzéteszi negyedéves eredményeit, és a befektetők elsősorban arra figyelnek, hogy a mesterséges intelligencia iránti kereslet továbbra is erős-e, vagy csökkenő tendenciát mutat.

A vállalat jelentős bevételi növekedést ért el az elmúlt három negyedévben, főleg a dátumközpont üzletágnak köszönhetően, és a Wall Street továbbra is erős keresletet vár. Az Nvidia GPU-i kulcsfontosságúak a mesterséges intelligencia modellek fejlesztésében, és olyan nagy technológiai vállalatok, mint a Microsoft, Google, Meta, Amazon és Tesla, jelentős összegeket költenek a cég termékeire. Az elemzők arra figyelnek, hogy az Nvidia következő negyedéves előrejelzései mennyire optimisták; erős előrejelzés megerősítheti a befektetők bizalmát, míg gyengébb várakozások aggodalmat kelthetnek a piaci kereslet fenntarthatóságával kapcsolatban.

Az Nvidia következő generációs AI chipjeinek, a Blackwell sorozatnak a jövője szintén nagy figyelmet kap, mivel hírek szerint a gyártás késedelmet szenvedhet. A vállalat jelenlegi chipjei, a Hopper sorozat, továbbra is a legjobb választás AI alkalmazásokhoz, de a verseny fokozódik, különösen az AMD és más startupok részéről. Az Nvidia arra összpontosít, hogy fenntartsa technológiai előnyét a folyamatos fejlesztésekkel, miközben a piaci igényekhez igazítja termelését. A befektetők számára a következő negyedév és a jövőbeni termékbevezetések kritikusak a vállalat növekedési kilátásainak megítélésében.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 14. szombat
Szeréna, Roxána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?