32 °C Budapest
Latvia, Riga . The Daugava river and the old town with the bell-tower of the Evangelical Lutheran cathedral, the Samsung building, the bell-tower of St. James (also known as St. Jacob) and St. Peter church

Bejött az élet a Samsungnak: elképesztő gigaprofitot produkált a dél-koreai óriás

2024. július 5. 11:14

A dél koreai technológiai óriás, a Samsung Electronics optimista előrejelzést tett közzé a 2024 júniusáig tartó negyedévre vonatkozóan. A vállalat arra számít, hogy nyeresége az előző év azonos időszakához képest a 15-szörösére ugrik. Ennek oka, hogy az AI (mesterséges intelligencia) iránti kereslet növekedése jelentősen megemelte a fejlett chipek árát - írja a BBC.

A Samsung Electronics nem csupán a világ legnagyobb memóriachip-gyártója, hanem vezető szerepet tölt be az okostelefonok és televíziók piacán is. A bejelentés hatására a cég részvényei több mint 2%-os emelkedést mutattak a korai szöuli kereskedés során.

Már az idei év első három hónapjában is a Samsung nyeresége több mint tízszeresére nőtt. A vállalat az időszakban 670 milliárd wonról (kb. 7,54 milliárd dollár, kb. 2 732 milliárd forint) 10,4 milliárd wonra (~42 407 milliárd forintra) emelkedő profitot vár. Ez meghaladja az elemzők által előrejelzett 8,8 milliárd wonos értéket az LSEG SmartEstimate szerint.

A mesterséges intelligencia boomja, amely masszívan fellendítette az Nvidiát, a Samsung és valójában az egész ágazat nyereségét növeli

- mondta Marc Einstein, az ITR Corporation tokiói székhelyű kutató- és tanácsadó cég vezető elemzője.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Samsung Electronics a dél-koreai konglomerátum, a Samsung Group zászlóshajója. Ugyanakkor jövő héten egy lehetséges háromnapos sztrájkkal néz szembe, amely várhatóan hétfőn kezdődik. A dolgozók szakszervezete a bónuszok és a szabadnapok átláthatóbb rendszerét követeli.

A Samsung előtt tehát nemcsak pénzügyi sikerek állnak, hanem komoly kihívásokkal is szembe kell néznie a cégnek a munkavállalói elégedetlenség formájában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 8. hétfő
Ellák
28. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem