14 °C Budapest
Fiatal nő egy Lotto üzletben játszik lottószelvényt nyerni a szerencsével, ő tölti ki a szelvényt egy tollal

Elképesztő Ötöslottó sorsolás lesz most szombaton: ilyen nagyon ritkán történik meg

2024. augusztus 23. 11:02

Mintegy félév halmozódás után az év 34. hetében 4,75 milliárd forintra hízott az Ötöslottó főnyereménye - olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében. Az öt szám helyes megtippeléséért minden idők 5. legnagyobb nyereményét kínálja a nemzeti lottótársaság.

Utoljára március elején volt telitalálat az Ötöslottón, a szerencsés játékos akkor közel 227 millió forintot vihetett haza. Azóta azonban senki nem vitte el a jackpotot, mégis milliókkal vigasztalódhattok azok, akik 5 helyett 4 helyes számot tippeltek meg szelvényükön: az elmúlt félévben összesen 602 játékos örülhetett négytalálatosának, ők fejenként átlagosan 2-2 millióval, összesen több mint 1,16 milliárd forinttal lettek gazdagabbak.

Megnéztük, mire is elég a jelenleg elérhető topnyeremény. Ha valaki most megnyeri minden idők ötödik legnagyobb jackpotját, akkor az azt jelenti számára, mintha egy éven keresztül a fizetése mellé még naponta kapna 13 millió forintot.

A számstatisztikát böngészve kiemelkedő számokat is találhatunk, például a jelenlegi halmozódási ciklusban a leggyakrabban kihúzott számok között van a 38-as, az 51-es, az 54-es és a 77-es, ezeket már négyszer kihúzták az elmúlt 24 sorsoláson.

Az Ötöslottó történetében, az 1957-es indulás óta több mint 3500 sorsolás volt. A jackpot összege 1999-ben lépte át az egymilliárdos határt. 5 milliárd forintot meghaladó főnyereményt 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. 6 milliárd forint feletti összeg először 2020-ban volt (6,431 milliárd forint), 39 hét halmozódás után, majd 2024. 8. játékhetében (6,523 milliárd forint).

A nyeremény halmozódására egyébként 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a részvételi szabályzat szerint a többi nyertes között kerül osztják el, de erre a játék 67 éves története során még egyszersem volt példa.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ma már a világ bármely pontjáról, bármilyen időpontban, otthonunk kényelméből is feladhatjuk kedvenc számainkat. Az Okoslottó mobilalkalmazással lehetőség van a korábban megjátszott számok eltárolására, a mobiltelefon megrázásával pedig véletlenszerűen generált számokat kaphatnak és játszhatnak meg a játékosok. Az alkalmazás további előnye, hogy nyerőtalálat esetén üzenetet küld a felhasználónak. Az 599 999 forintig a mobilalkalmazásból vásárolt szelvények esetén a lottónyeremények a bankszámlaszám (SMS-ben történő) megadását követően automatikusan átutalásra kerülnek, az ennél nagyobb összegű nyeremények esetén pedig az alkalmazás tájékoztatást küld a teendőkről.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?