21 °C Budapest
Párizs, 2024. augusztus 2.Takács Boglárka (k) a nõi 100 méteres síkfutás elõfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Stade de France-ban 2024. augusztus 2-án. Takács Boglárka elõdöntõs 100 méteren.MTI/Czeglédi Zsolt

Olimpia 2024: országos csúccsal elődöntős Takács Boglárka Párizsban 100 méteren

MTI
2024. augusztus 2. 13:08

Takács Boglárka 11.10 másodperces országos csúccsal bejutott az elődöntőbe 100 méteres síkfutásban a párizsi olimpián pénteken.  A 22 éves sprinternek nem kellett rajthoz állnia az előselejtező futamokban, ahol többek között palaui, laoszi, mauritániai és tuvalui futó kapott helyet, utóbbinak több mint 14 másodperc a legjobb eredménye.

A kétszeres U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes Takács, aki tavaly nagyszerű szezont futott, idén is folytatta remeklését, elődöntős volt a fedett vb-n, májusban pedig 11.11 másodpercre javította saját országos csúcsát. Az első körben a BHSE vágtázója a harmadik futamban a négyes pályáról rajtolt. A hét futamból az első három helyezettek mellett a további három leggyorsabb került az elődöntőbe.

Takács kissé lassabban rajtolt, mint vetélytársai, de gyorsan lábra kapott, a hajrája nagyszerűen sikerült, a célba pedig úgy dobta be magát, hogy egy századdal előzte meg a mellette futó cseh Karolina Manasovát. Ez pedig a harmadik helyet, azaz az olimpiai elődöntőt jelentette a magyar atléta számára, egyben éppen egy századdal döntötte meg saját országos rekordját (11.10 mp). A futamot a brit Daryll Neita nyerte 10.92-vel az amerikai Melissa Jefferson (10.96 mp) előtt.

Tudtam, hogy a továbbjutáshoz 11-hez nagyon közeli idő kell, valószínűleg országos csúcs, ami sikerült, így ezzel nagyon elégedett vagyok. Maga a futás nem volt tökéletes, talán feszesebb volt a mozgásom, mint kellett volna, ennek ellenére tudtam a futam végén jönni, viszonylag higgadt maradtam és éreztem, hogy meglesz

- nyilatkozott Takács Boglárka. Hozzátette, a célbaérés után, bár bízott benne, hogy harmadik lett, nem tudta pontosan, így nagyon megkönnyebbült, amikor felnézett a táblára és meglátta az eredményt. Kiemelte, mivel francia sprinterrel is futott együtt, gondolta, hogy a hangulatra "nem lesz panasz", mégis meglepte a csodálatos miliő.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Gondoltam, hogy az esti programban telt ház lesz, de hogy már kora délelőtt ennyire sokan kijönnek és így szurkolnak, az meglepett, ugyanakkor nagyon jó érzés volt" - fogalmazott. A női 100 m elődöntőjére szombaton este kerül sor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 9. 07:41