15 °C Budapest
Photo of the houses at river Inn in the Austrian Alps, in Tyrol.

Ausztriában már öten meghaltak az árvíz miatt, továbbra is magas a készültésg

MTI
2024. szeptember 17. 12:45

Ausztriában valamelyest csökkent a folyók vízszintje, de az árvízkészültség továbbra is magas, több helyen gátszakadásokra és földcsuszamlásokra számítanak, és még mindig sok háztartásban szünetel az áramszolgáltatás - mondta el kedd reggel Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartomány miniszterelnöke.

Ausztriában valamelyest csökkent a folyók vízszintje, de az árvízkészültség továbbra is magas, több helyen gátszakadásokra és földcsuszamlásokra számítanak, és még mindig sok háztartásban szünetel az áramszolgáltatás - mondta el kedd reggel Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartomány miniszterelnöke.

Az árvíz halálos áldozatainak száma ötre emelkedett. Hétfő este egy férfi vízben lebegő holttestét találták meg Klosterneuburgban, kilétét és halálának okát még vizsgálják. Kedden reggel a tullni körzethez tartozó Würmlában egy 81 éves nőt találtak holtan vízzel elárasztott otthonában a mentők. Keddre virradóra Alsó-Ausztriában hét településről evakuálták az embereket a Tullni-medencében.

A vöröskereszt ezer fő elhelyezésére alkalmas átmeneti szálláshelyet alakított ki. A tartományban 21 helyen észleltek gátszakadást hétfőn, az árvíz okozta károk helyreállítása heteket, sőt akár hónapokat is igénybe vehet. Alsó-Ausztriában több mint 270 út továbbra is víz alatt van, és 26 települést nem lehet az ár miatt szárazföldön megközelíteni. Az árvízkatasztrófa miatt lefújták Ulf Kristersson svéd miniszterelnök és új külügyminisztere, Johan Forsell szerdára tervezett bécsi látogatását, amelyen migrációs témákat vitattak volna meg osztrák kollégáikkal.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?