19 °C Budapest
Két gázégő, az egyiken lánggal. Konyhai tűzhely elmosódott fényháttéren. Kivágott közeli kép

Nagyon fontos bejelentés jött az MVM-től: így áll most a rezsicsökkentett gáz kedvezménykiosztása

2024. augusztus 1. 10:35

Az MVM 2024. augusztus 1-jétől ügyfelei érdekében automatikusan módosítja és minden napra rögzíti a rezsicsökkentett árú kedvezményes földgázmennyiséget a diktáláson alapuló és hőmérsékletfüggő havi számlázás, illetve az éves leolvasást követő elszámolások esetében. Így a tényhőmérséklettől független, előre rögzített értékek alapján történik a kedvezményes mennyiség kiosztása az év minden napjára.

Az MVM az ügyfelek visszajelzéseit figyelembe véve egyszerűsítette és tette tervezhetőbbé a kedvezménykiosztás módszerét. A kedvezménykiosztás megváltozása nem befolyásolja a kedvezményes évre vonatkozó rezsicsökkentett mennyiség eddig megszokott mértékét, azt az MVM újabb egy éves időszakra változatlan feltételekkel és áron biztosítja.

2024. augusztus 1-jétől az MVM Next a földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 19/2009. (I. 30.) Korm. rendeletben meghatározott havi fogyasztási eloszlást alkalmazza, így minden napra rögzített kedvezményes mennyiség kiosztását vezeti be a havi egyenletes részszámlákon kívül minden részszámla és elszámolószámla esetében. Egységes lesz a kedvezménykiosztás függetlenül attól, hogy az ügyfél csak fűtésre, vagy fűtésre és főzésre, illetve vízmelegítésre is használja a földgázt. A kedvezményes mennyiség kiosztása a jövőben jellemzően nem függ a tényleges hőmérséklettől, a kedvezmény mértéke minden napra előre rögzített.

A kedvezményes mennyiség kiosztása így alkalmazkodik a fűtési szezonhoz és a felhasználás ritmusához, hiszen a kedvezményes, rezsicsökkentett gázmennyiség télen magasabb, nyáron alacsonyabb. Az adott számlában elszámolt időszakon belül meg kell nézni, hogy melyik hónapból hány nap szerepel az elszámolásban, így lehet megállapítani a napi kedvezményes mennyiségek összegét.

Amennyiben az ügyfél az adott elszámolási időszak előtt nem használta fel a biztosított rezsicsökkentett árú gázmennyiséget, azt a megtakarítást az első lehetséges alkalommal felhasználjuk az adott időszak magasabb fogyasztásának részben vagy egészében a kedvezményes áron való elszámolására.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 2024. augusztus 1-je előtti fogyasztásnál, ami még az előző kedvezményes évben volt, a korábban érvényes, tényleges napi hőmérsékleten alapuló jelleggörbe alapján osztják el a kedvezményt.

Az MVM korábban, 2024 áprilisától az egyenletes részszámlázás esetében egyszerűsítette a rezsicsökkentett árú kedvezményes földgázmennyiség kiosztását. Ezen ügyfelek esetében az éves mindenkori hőmérséklettől függetlenül egységesen, naparányosan valósul meg, azaz az ilyen elszámolást választó ügyfelek részére az év minden napján egyforma kedvezményes mennyiség jár a kedvezményes árammennyiség kiosztásához hasonlóan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?