A kutya sem akar Ócsára költözni

Pénzcentrum2013. április 12. 10:05

A kormány tartalékkeretet hoz létre az ócsai Szociális Családiház-építési Programra jelentkezőkből, és kitolja a pályázati határidőket - az erről szóló rendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

Az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogaira kiírt pályázaton március végéig mindössze húsz család nyert. A lakópark 80 családi házának bérlésére 588 pályázat érkezett, többségük azonban nem felelt meg a kormányrendeletben meghatározott feltételeknek.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent új rendelet szerint a szociális lakópark lakásainak bérletére május 10-ig, a tartalékkeretbe december 31-ig lehet jelentkezni. Az eredeti - akkor még egységes - pályázati határidő február 15. volt. A bírálóbizottság június 15-ig tesz javaslatot a bérlőkre, utána szükség szerint ül össze. Az eredeti javaslattételi időpont március 20. volt. Döntés pedig június 21-én lesz, azt követően pedig - akár a javaslattétel - szükség szerintivé válik a döntés is.

Továbbra is 80 pályázatot kell kiválasztani az első fordulóban, de nincs már meghatározva az, hogy ebből mennyi legyen 4 vagy 5, illetve 6 fős család. A rendelet egységesíti az elveszített lakás megszerzéskori értékét. Eddig nem pályázhatott az ócsai lakásokra az, akinek a jelzálogszerződés megkötésekor az elveszített lakása többet ért 25 millió forintnál Budapesten és a megyei jogú városokban. Másutt 20 millió forint volt az értékhatár. Ez mostantól egységesen 25 millió forint lesz.

 

Címkék:
devizahitel, lakás, Ócsa,