Tízemeletes épületek lépcsőházában kapcsolták ki az áramot

MTI2012. április 5. 19:03

Csaknem háromszáz családot érint Kazincbarcikán, hogy a szolgáltató kilenc tízemeletes épület lépcsőházában kikapcsolta az áramot, így a lift sem működik - tájékoztatta a helyi önkormányzat szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Göndör Judit közölte: a lakók fizettek, a lakásszövetkezetnek van pénze, de egy peres ügy miatt a számlák jelenleg nem rendezhetők. A lépcsőházak ugyanis egy olyan lakásszövetkezethez tartoznak, ahol 2011 októberében tisztújítást tartottak. Megválasztották az új elnököt és az igazgatóság tagjait, majd elindították a változásbejelentést a cégbíróságon, a hivatalos eljárás azonban a mai napig nem ért véget, mert egy lakó törvényi kifogással élt.

Emiatt már folyt egy rendőrségi és ügyészségi vizsgálat, a nyomozást bűncselekmény hiányában lezárták, és megállapították, hogy nem történt jogsértés. A cégbírósági változásbejegyzés azonban azóta sem történt meg.

A lakásszövetkezet vezetői fél éve tehetetlenek, jogszerűen megválasztották őket, de tisztségüket hivatalosan nem tudják betölteni. Nem férnek hozzá a folyószámlákhoz, nem tudják kiegyenlíteni a közös költségeket, és múlt október óta tolják maguk előtt ezt az ügyet.

A tízemeletes épületekben sok idős ember él. Azzal, hogy a lift leállt, beszorultak a lakásba, mert lépcsőzni már nem bírnak. Hasonlóan nehéz a kisgyermekesek és a betegek helyzete is, az egyik épület legfelső szintjén pedig egy szülés előtt álló kismama is lakik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Boross Norbert, az Elmű-ÉMÁSZ kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére azt mondta: a lift, illetve a lépcsőházak áramellátásáért fizetendő díjat az üzemeltető cégnek - a közös képviselőnek - kellett volna rendeznie, ez tíz hónapja nem történt meg, bár hatvannapos a fizetési határidő.

Hozzátette: 1,2 millió forintnyi tartozást halmoztak fel, kilenc felszólító levélben figyelmeztették az érintettet, de nem sikerült megoldást találni. Mint mondta, abban is együttműködtek volna, hogy legalább a felét rendezzék a tartozásnak, de ezt sem vállalták. Mivel nem jött válasz a felszólításokra sem, kikapcsolták a szolgáltatást. Megjegyezte: nem a lakók és a szolgáltató között van vita, hanem a társasházat üzemeltető cég nem fizetett.

Címkék: