2009-re várható fellendülés az ingatlanpiacon

Pénzcentrum
2007. július 31. 11:00

Jelentős bővülésre számítanak az építőipar területén 2009-től a szakértők, akik szerint a második nemzeti fejlesztési terv keretében kiosztott európai uniós források kedvező felhasználása új lendületet adhat a hazai építőiparnak - írja a Magyar Hírlap.

Az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, Tolnay Tibor szerint azonban a következő két évben stagnálás várható, amely főként a kormányzati megrendelések visszaesésére és a gyorsan változó adózási környezetre vezethető vissza. Tolnay Tibor a lakásépítés terén viszont a piac telítődésével és a kedvezmények megszűnésével indokolta a visszaesést.

Így a lakásépítésben leghamarabb 2009-ben, az infrastrukturális fejlesztések esetében pedig 2008 második felében várható újabb fellendülés. Az Euroconstruct konferenciáján elhangzottak szerint hazánkkal ellentétben a kelet-európai régió többi országa jelentős bővülésre számíthat a következő két esztendőben, de a növekedés a nyugat-európai piacot is ismét mozgásba hozhatja.

A piacot jelenleg az írek, a németek, a spanyolok és hollandok húzzák, de a kelet-közép európai régióba tartozó országok, bár alacsony szintről indultak, 10-12 százalékos növekedésük meghaladja az előbb említett országokét.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 20. péntek
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?