29 °C Budapest
Műegyetem: a felvettek többsége kiváló tanulmányi eredménnyel került be

Műegyetem: a felvettek többsége kiváló tanulmányi eredménnyel került be

2024. július 24. 21:45

Az új műegyetemisták elsöprő többsége legalább 90 pontot szerzett az elérhető 100 intézményi pontból.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szeptemberben újabb kiváló hallgatókkal gazdagodik. Az idei felvételi eljárásban az újonnan felvett jelentkezők túlnyomó többsége kiemelkedő eredményeket ért el: az elérhető 100 intézményi pontból legalább 90 pontot szereztek. Összesen 4772 hallgató kezdi meg tanulmányait ősszel, közülük 3694-en alapszakon, 868-an mesterszakon, és 210-en osztatlan képzésben.

Az új felvételi rendszer ellenére is jól látható, hogy a BME továbbra is a legjobbak választása. Az alapképzési és osztatlan szakokra felvett hallgatók átlagos pontszáma meghaladja a 400-at, több esetben pedig 430-at is.

Emellett a felvételizők több mint 90 százaléka olyan kiemelkedő pluszteljesítményeket nyújtott, mint például nyelvtudás vagy versenyeredmények, amelyekkel megszerezték a maximális 100 intézményi pontot.

A felvett jelentkezők kiegyensúlyozott középiskolai teljesítménye és elhivatottsága elismerésre méltó. Kétharmaduk tanulmányi és érettségi pontok összegzésével számított felvételi pontszámmal jutott be a Műegyetemre, ami azt mutatja, hogy egyenletesen magas szintű teljesítményt mutattak középiskolai tanulmányaik alatt

 – emelte ki Bihari Péter oktatási rektorhelyettes. Rámutatott arra is, hogy a jelentkezők nagy része két tantárgyból is emelt szintű érettségit tett, ami még magasabbra emeli a felvételi pontszámaik értékét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bihari Péter emlékeztetett rá, hogy akár százezres pluszt is jelenthet a fizetésben a BME-n szerzett diploma. Több szak végzőseinek elhelyezkedést követő jövedelmi helyzetét vizsgálva ugyanis az látható, hogy mérhetően többet kerestek a BME-sek, mint az ugyanolyan végzettséggel rendelkezők átlagosan. Az Oktatási Hivatal Diplomás Pályakövetési Rendszerében szakonként is nyilvántartják a bruttó béreket, így összehasonlítható, hogy egy adott intézmény egykori hallgatói milyen tárgyalási pozícióban vannak az álláspiacon.

A műegyetemi diploma értékét a nemzetközi elismertsége is növeli. A brit rangsorkészítő, a QS legfrissebb európai listája szerint a Műegyetem a régióban a 12. legjobb és a hazai felsőoktatási intézmények között két mutatóban is az első helyre került, jelesül a fogadott cserediákok és a publikációk számában. Második lett a munkáltatói hírnév és a küldött cserediákok terén.

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?