Nő összehasonlító ajánlatok vezető számla nyugdíj idős hölgy

Nyugdíjemelés 2024 novemberében: így számolható ki, pontosan mekkora összeg érkezne

2024. szeptember 15. 18:03

Ismét mozgalmas hét áll mögöttünk: alábbi összefoglalónkban összegyűjtöttük a 37. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkeit a Pénzcentrumról. Ha elolvasnád a teljes cikket, kattints a címére vagy a képes ajánlóra.

Nyugdíjemelés 2024 november: így számolható ki, pontosan mekkora összeg érkezne

Idén ősszel nem várható évközi nyugdíjemelés, mivel az idei évi várható infláció (3,7%) alacsonyabb, mint az év eleji nyugdíjemelés mértéke (6%) volt. A novemberi nyugdíjemelés ugyanis nem jár minden évben automatikusan, hiába szokhattak hozzá a korábbi években a magyar nyugdíjasok, hogy év közben, de legalább novemberben korrigálni kellett a nyugdíjakat. Ezeknek az emeléseknek az oka az volt az utóbbi években, hogy a kormány év elején rendre alábecsülte a várható inflációt, amit később nyugdíjemelésekkel korrigálták. Erre azonban idén nem lesz szükség. Mutatjuk, hogy pontosan milyen esetben járna novemberben nyugdíjemelés a magyar időseknek.

Nem teljes állás, mégis rakat pénzt adnak érte: heti 8 óra munkáért 102 ezer forintot is fizetnek itthon

Az őszi félév indulásával ismét beindul a diákmunkák piaca, melyek közül a legjobban fizetőek az IT gyakornoki pozíciók, ahol akár bruttó 3 200 forintos órabért is kaphatnak a diákok, ami a 25 év alattiak számára nettó 102 400 forintot jelent havonta. Az adminisztratív, hosztesz és fizikai munkák is népszerűek, a kereseti lehetőségek 2 000-2 600 Ft között mozognak óránként, valamint az is megtudtuk, hogy a home office már az alap elvárások között szerepel a munkát vállaló diákok esetén. Budapesten és egyre több vidéki városban is nő a diákmunka iránti kereslet, amit az otthoni munkavégzés lehetősége tovább támogat, így a fiatalok távolabbról is dolgozhatnak rugalmas beosztásban.

Kész, vége! Visszavonul a legendás magyar énekesnő: egyszerűen nem bírja tovább

Kovácsovics Fruzsina hosszú gondolkodás után bejelentette, visszavonul a színpadtól. Az énekesnő úgy döntött, hogy 2025 májusáig nem vállal új fellépéseket, mert észrevette magán a kiégés jeleit.

Itt élnek tömegével a hitelcsapdába került magyar fiatalok: sosem dolgoztak, máris milliókkal tartoznak

Több mint 20 év telt el azóta, hogy 2001-ben létrehozták a felsőoktatásban részt vevő diákokat támogató Diákhitel Központ Zrt-t. Az azóta eltelt közel negyed évszázadban több mint félmillió szerződés köttetett a Diákhitel Központ és a diákok között, összesen mintegy 500 milliárd forint értékben. De vajon mi a helyzet most? Az alábbiakban a Diákhitel Központtól kikért adatok alapján többek között bemutatjuk, hány szerződés van jelenleg érvényben, ezek mekkora összeget jelentenek, illetve azt is, hogy az ország mely részei vannak a leginkább eladósodva.

Kiderült az ezeréves tojástitok: sokan eddig rosszul csinálták, így áll el jó sokáig az élelmiszer

A Nébih Maradék nélkül programjának frissített lejárati útmutatója új termékkategóriákkal, például tojással bővült. A táblázat szerint a tojás 2 hétig tárolható mosatlanul és hűtőben, de a lejárt tojást minden esetben ellenőrizni kell felhasználás előtt. A boltban vásárolt és a házi tojások eltarthatósága eltérő lehet, ezért a megfelelő tárolási és ellenőrzési módszerek kulcsfontosságúak a frissesség megőrzéséhez.

Rendkívüli! Most közölte az új üvegvisszaváltási rendszerről a MOHU: erre készüljenek a vásárlók

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"A nemzetközi példákhoz hasonlóan, itthon is látható, hogy ​​egy ilyen léptékű rendszerben, amely a teljes lakosságot és az üzleti szereplőket is kiszolgálja, természetes, hogy a bevezetés egy tanulási folyamat minden szereplő számára" - mondta el a Pénzcentrum kérdése a MOHU. A teljesen új visszaváltási rendszerért felelős hulladékgazdálkodót a rendszert érő leggyakoribb kritikákról kérdeztük. A válaszokból kiderült többek között, hogy a MOHU-nak célja, hogy hogy minden, ezer főnél népesebb településen működjön RePont, de elmondátk azt is, hogy az indulás óta már megduplázták a logisztikai kapacitásaikat.

Figyelem, ez a clubcardosok utolsó napja: gigaakciót szüntet meg a Tesco

Sietned kell, ha spórolni szeretnél, ugyanis a Tesco Clubcard kedvezményei, amelyek 5-15 százalékos árengedményt biztosítanak, hamarosan megszűnnek.

Fájni fog az ősz a kertes házban élő magyaroknak: jönnek a gigabírságok, sokan fizethetnek

Az őszi időszak beköszöntével a kertben felhalmozódó avar és kerti hulladék kezelése mindennapos feladattá válik. Az avarégetés évtizedek óta megszokott módszer, ám sokan nincsenek tisztában az égetés szigorú jogszabályi kereteivel, amelyek figyelmen kívül hagyása komoly következményekkel, bírsággal járhat. A Pénzcentrum cikkében minden fontos tudnivalót összeszedtünk.

Így lett magyarok tömegeinek luxus az iskola: a gazdag gyerek gazdag, a szegény itt szegény marad

Magyarországon egyre fokozódó probléma az elszegényedés, egyre nagyobb olló nyílik az ország egyes régiói között, emiatt az iskolakezdés is egyre nagyobb terhet ró a szegénységben élő családokra. A folyamatosan tornyosuló problémák komplex megoldásokért kiáltanak, azonban a lemaradást rendkívül nehéz behozni, hiszen az már túl sok embert, és túl sok generációt érint.

Kiderült az ezeréves hústitok: sokan eddig rosszul csinálták, valójában ilyen sokáig áll el az élelmiszer

A héten több cikkben is foglalkoztunk a Nébih Maradék nélkül programjának megújult útmutatójával, amely alapján bemutattuk, hogy a minőségmegőrzési idő lejártát követően még meddig használhatók fel az olyan termékek, mint a tojás és a különböző tejtermékek. De mi a helyzet a hústermékekkel, mint például a kolbásszal vagy a szalámival? Az alábbiakban ezeket fogjuk áttekinteni.

 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 18. szerda
Diána
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?