19 °C Budapest
Forrás: Gránit Bank

Fontos folyamat végét jelentette be a Gránit Bank: itt a vége a felvásárlásnak

2024. augusztus 1. 17:00

A szükséges engedélyek kézhezvételét követően 2024. július 31-én lezárult tranzakció keretében a Gránit Bank 100%-os tulajdonrészt szerzett a holland De Lage Landen globális lízingvállalat hazai leánycégeiben, a De Lage Landen Finance Zrt-ben és a De Lage Landen Leasing Kft-ben. A lízingcégek a jövőben Gránit Pénzügyi Lízing Zrt. és Gránit Lízing Kft. néven – folytatólagos üzletmenettel és magas kiszolgálási minőséget nyújtva - működnek tovább. A komplex IT rendszerek teljeskörű integrációja és a holland anyacégről történő zökkenőmentes leválás mindössze 6 hónap alatt megtörtént.

A megvásárolt lízingcégek több mint 30 éve vannak jelen a magyar piacon és a vállalkozások megbízható finanszírozási partnereiként a lízingpiac több alszegmensében is piacvezető szereplők. A Bank hosszú távon kíván támaszkodni a lízingcégek magas szakmai színvonalú és értékes tapasztalattal rendelkező menedzsmentjének, valamint szakértő csapatának munkájára.

A Gránit Bank Zrt. és a De Lage Landen International B.V. közötti adásvételi szerződés 2024. január 10-i aláírását követően - a Magyar Nemzeti Bank engedélyének és a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulásának a megszerzésével –, a megvásárolt lízingcégeknek a korábbi holland anyacégről történő leválasztása és rendszereik teljeskörű integrációja mindössze 6 hónap alatt, zökkenőmentesen magvalósult. Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán természetesen semmiféle teendőjük nincsen.

A tranzakció szervesen illeszkedik a bank hosszú távú üzleti céljaihoz, a részvényesi érték növeléséhez és a szolgáltatási paletta folyamatos bővítéséhez. A lízingcégek bankcsoportba való integrációját nagymértékben segítette a cégek Gránit Bankhoz hasonló, agilis szervezete, a dolgozók elkötelezettsége

- emelte ki a zárás kapcsán Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A megvásárolt két lízingcég több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a lízingpiacion, szolgáltatásaik a lízingkonstrukciók teljes skáláját lefedik a pénzügyi lízingtől az operatív lízingig, ezen felül magas színvonalú szakmai tudással rendelkeznek az értékesítési technikákban is a direkt értékesítés és a viszonteladókon keresztüli értékesítés tekintetében egyaránt. A lízingcégek piacvezetők a hazai lízingpiacon az építőipari gépek, valamint az IT eszközök lízingelése terén.  A vállalatokat jelentős lízingpiaci tapasztalattal rendelkező, felkészült menedzsment vezeti, amely a magas szintű szakmai tudású csapattal együtt lehetővé tette a gyors és zökkenőmentes integrációt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A lízingcégek a jövőben a Gránit Bankcsoport eddigi növekedését lehetővé tévő üzleti tapasztalatokra és tudásra támaszkodva fejleszthetik tovább üzleti aktivitásukat és digitális szolgáltatásaikat. A munkatársak szakértelmére alapozott munkahelyi kultúra, a dolgozók elhivatottsága a biztosítéka a bankcsoportbeli ügyfelek kiemelkedő színvonalú kiszolgálásának.

A Bankcsoport szolgáltatási palettáját bővítő – az egykori Diófa Alapkezelőt Zrt-t és az Equilor Befektetési Zrt-t magában foglaló – korábbi akvizíciók után, a most lezárult tranzakcióval a Gránit Bank a lízingkonstrukciók teljes körével egészítette ki értékajánlatát a meglévő és jövőbeni ügyfélköre részére. Az immár másfél évtizede intenzív üzleti bővülést, kiemelkedő hatékonysági és eredményességi mutatókat elérő Gránit Banknak a lízingpiacon történő megjelenése is a jövőbeni további dinamikus növekedés megalapozását szolgálja.

A Gránit Bank növekedése 2024-ben is folytatódott: az első félév végi adatok alapján mérlegfőösszege meghaladta az 1400 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye meghaladta a 10 milliárd forintot és több mint 200 ezer ügyfélszámlát vezet, bankcsoport szinten több mint 2400 milliárd Ft vagyont kezel, összességében pedig a piaci átlagot lényegesen meghaladó hatékonysági és jövedelmezőségi mutatókkal rendelkezik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. szeptember 8. 15:51
Rossz hetet zártak a tőzsdék, az egyik kiváltó ok az Nvidia esetleges trösztellenes feldarabolásáról...
Buxelliott  |  2024. szeptember 8. 11:08
Letört a 72800-as szint, ami értelmezésemben azt jelenti, hogy immár sokkal nagyobb az esélye a déli...
MEDIA1  |  2024. szeptember 7. 21:12
Az ATV bejelentette, mikortól lesz látható régi-új munkatársa, Somos András a Fórum műsorvezetőjekén...
Összkép  |  2024. szeptember 7. 14:55
Közép-Európa országainak gazdasága akkor tud tovább erősödni, ha részben eltérő geopolitikai és gazd...
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?