22 °C Budapest
Kirkland, Quebec, Kanada - 2021. szeptember 3: Pfizer Canada központi irodája a kanadai Kirklandben, Quebec, Kanada. A Pfizer Inc. egy amerikai multinacionális gyógyszeripari és biotechnológiai vállalat.

Döbbenetes dolgot közölt a Pfizer vakcina gyártója: erről mindenkinek tudnia kell

2024. szeptember 27. 16:35

Fájdalmas szövődmények alakultak ki a terápia alkalmazása miatt, a gyártó azonnal lépett.

A Pfizer amerikai gyógyszergyártó bejelentette, hogy visszavonja az Oxbryta nevű, sarlósejtes betegség elleni kezelését minden olyan piacról, ahol engedélyezték. A döntés hátterében egy fájdalmas szövődmény és halálesetek kockázata áll - írja a Reuters.

A vállalat a Global Blood Therapeutics 2022-es, 5,4 milliárd dolláros felvásárlásának részeként szerezte meg az Oxbryta-t, más néven voxelotort. A 2023-as teljes év után 328 millió dolláros bevételről számoltak be a terápiából.

A Pfizer közleménye szerint a rendelkezésre álló klinikai adatok alapján a gyógyszer előnye már nem haladja meg az alkalmazásával járó kockázatokat. Az adatok a vazookkluzív krízisek, a betegség szövődménye és a halálos kimenetelű események kiegyensúlyozatlanságát mutatták, ami további értékelést igényel. A visszavonásra az európai egészségügyi szabályozó hatóság emberi felhasználásra szánt gyógyszerek bizottságának csütörtöki „rendkívüli ülése” előtt kerül sor, amelyen a Pfizer gyógyszerének felülvizsgálatára kerül sor.

A felülvizsgálat megindítása a klinikai vizsgálatokban megfigyelt, a voxelotor és a placebo közötti halálesetek arányának kiegyensúlyozatlansága miatt történt

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- közölte honlapján az Európai Gyógyszerügynökség az ülés közzétett napirendjében.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 27. péntek
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Kutatók éjszakája
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?