21 °C Budapest
Megkongatták a vészharangot: itt az előrejelzés, ez vár ránk az idei covidszezonban

Megkongatták a vészharangot: itt az előrejelzés, ez vár ránk az idei covidszezonban

2024. szeptember 17. 16:20

A Covid-19 járvány alakulása továbbra is kiszámíthatatlan, a szakértők mégis óvatos előrejelzéseket tesznek az őszi-téli időszakra vonatkozóan. Bár jelenleg több országban is magas a vírus szintje, a szakemberek szerint a fertőzések száma kora ősszel átmenetileg csökkenhet – írja a Huffpost.

Dr. Scott Roberts, a Yale Medicine fertőző betegségek specialistája úgy véli, hogy a csökkenő esetszámokra vonatkozó mintázat legalább a következő néhány hónap során kitarthat, azonban szerinte a kedvező trend nem lesz tartós.

Hosszabb távon emelkednek az esetszámok

Dr. Matthew Binnicker, a Mayo Klinika virológiai igazgatója úgy gondolja, hogy az őszi és téli hónapoktól kezdve újfent magasabb covid-számokat láthatunk majd. Állítását azzal magyarázza, hogy egyrészt az emberek több időt töltenek zárt térben, mint nyáron, másrészt a hűvösebb, szárazabb időjárás is kedvez a vírus terjedésének.

A szakértők egyetértenek abban, hogy az ősz végétől kezdve, illetve a tél folyamán ismét emelkedhetnek az esetszámok.

A szakemberek hangsúlyozzák, hogy a Covid-19 járvány továbbra is kiszámíthatatlan, ráadásul az új variánsok megjelenése folyamatosan befolyásolhatja a helyzet alakulását. Bár idén leginkább téli hullámra számítanak, Roberts úgy véli, hogy az idei covidszezon enyhébb lehet, mint a korábbi években.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szerintem azok az emberek, akik most átesnek a fertőzésen, sokkal kisebb eséllyel betegednek meg újból a tél folyamán, ugyanis megerősödik az immunrendszerük a jelenleg terjedő variánsokkal szemben

- magyarázta a specialista.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?