13 °C Budapest
Asian woman patient visit and consult health problem with young doctor. Sick girl feel hurt and painful suffering from stomach ache then explain to attractive therapist practitioner in office hospital

Megint nagy egészségügyi reform készül: jöhetnek a kötelező szűrővizsgálatok?

2024. június 11. 09:55

Arcfelismerő beléptetőrendszert telepítenének a kórházakba, több szűrővozsgálat kötelező lenne 18 év felett, és minél hamarabb szeretnék, ha a kórházakban hagyott újszülötteket örökbefogadnák.

Több, az egészségügyi ellátórendszert érintő fontos változás tervét is tartalmazza az a salátatörvény, amit tegnap nyújtott be a kormány a parlamentnek - írja a 24.hu. Szerepelt benne többek között az, hogy bizonyos szűrővizsgálatok 18 év felett is kötelezőek lennének, illetve biztosítaná, hogy a kórházakban hagyott újszülötteket - ha az édesanya hat hét után sem jelentkezik érte - minél hamarabb örökbe fogadhassák.

A tervezet felmentené az igazgatókat is az alól, hogy összeférhetetlenség miatt le kelljen mondaniuk, mint írják, "ha az ellátási érdekből" történik - de arra már nem térnek ki, hogy ezek milyen esetek lennének. A kórházakban pedig arcfelismerő beléptetőrendszert terveznek telepíteni, mint a tervezet fogalmaz, "az ellátás folytonosságának biztosítása érdekében".

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?