Döbbenet látni, mi lett az egykor kedvelt balatoni kempingekből és olcsóbb üdülőhelyekből! Pedig a rendszerváltás környékén még elképzelhetetlen volt a Balaton kempingek nélkül.

Folyamatos a drágulás a menzákon, így a szülőknek egyre inkább át kell venniük a napközbeni étkeztetés feladatát is. A HelloVidék most összegyűjtött pár filléres receptet, ami gyorsan megvan, de a gyerek sem lesz éhes utána.
Szinte nincs olyan valaki ebben az országban, aki ne kényszerült volna a közüzemi étkeztetés horrorisztikus valóságával szembesülnie - írja a HelloVidék. Vizes leves, tökfőzelék, száraz piskótakocka - ezeket senkinek nem kell bemutatnunk, ám erre eddig nem kaptunk választ, hogy miért is kell törvényszerűen ehetetlennek lennie?
Maga a menzakultúra a 20. század közepén indult gyors növekedésnek Magyarországon: a hirtelen iparosodás, az ezzel együtt járó városokba költözés magával vonzotta, hogy az államnak naponta többször is gyorsan, nagy adag ételeket kellett a dolgozók elé raknia a fárasztó munkában. Ez az oka annak, hogy csak az adagokra, az ízesítésre és magára a minőségre kevésbé figyeltek: a munkások azonban nemigen törődtek vele, gyorsan belapátolták a két-három fogást, és siettek is vissza termelni.
Ez a változás gyűrűzött be az iskolai menzákra is, és senki nem figyelt az esetleges ételallergiákra, érzékenységekre, vagy legalább arra, hogy ehető legyen, amit az óvodákban és iskolákban a fejlődésben lévő szervezetekkel megetetnek. Ez pedig generációkon átívelő rémtörténetek sorát szülte a menzás étkeztetésről - pedig egyáltalán nem törvényszerű, hogy annak rossznak kell lennie.
Ha kíváncsi vagy, hogyan gondoljuk újra a menzás ételeket, ráadásul fillérekből, akkor olvasd el a HelloVidék cikkét IDE KATTINTVA!
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Egy jó szörp titka: így lett a házi receptből sikeres vállalkozás
A semmiből indulva vált országosan ismert prémium márkává a Mayer szörp.
-
Az energiatárolás ideje eljött – Az Ön cége készen áll rá? (x)
Az energiatárolás ma már nem opció, hanem versenyelőny. A PV Napenergia szakértelemmel és jogosultsággal segít megvalósítani.
-
A zsalupiac, mint a nagyberuházások trendmutatója (x)
A nagyberuházásokon használt zsaluk forgalma jól mutatja a piaci trendeket. A Meva dunakeszi regionális logisztikai központja a nyugat-európai kivitelezőket is kiszolgálja.
Portfolio Gen Z Fest 2025


