6 °C Budapest
Coronavirus And Financial Stock Market Crisis With Blurred Index In Falling3d rendering, Europe - Usa. Photorealistic globe with lots of details. (3D city lights)Source maps are courtesy of NASA Earth Observatory Blue Marble project, for geographical boundaries cimlapi

Koronavírus: elhunyt 16 beteg, 100-ra emelkedett a lélegeztetőgépen lévők száma

2021. október 8. 09:15

774 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 827 410 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 16 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 275 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 788 014 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 9 121 főre emelkedett. 650 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 100-an vannak lélegeztetőgépen.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb - írja a koronavirus.gov.hu. A beoltottak száma 5 905 837, közülük 5 674 182 fő már a második oltását is megkapta, 877 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A koronavírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma. Ősszel a vírus gyorsabban terjed, és az oltásellenes álhírek miatt még mindig sokan vannak olyanok, akik nem oltatták be magukat - fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök reggel a Kossuth rádióban. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?