Saját sírjukat ássák ezzel a magyarok: ebből többet kellene fogyasztani, mégsem tesszük meg
Csupán 10%-unk eszi meg zöldségből és gyümölcsből az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott mennyiséget - ezt mondja egy új kutatás.
Csupán 10%-unk eszi meg zöldségből és gyümölcsből az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott mennyiséget - ezt mondja egy új kutatás.
Óriási árkülönbségek vannak a zöldségek között az alapján, hogy fagyasztva, frissen vagy esetleg konzerv kiszerelésben vásároljuk meg azokat.
Hiába triviális, a magyarok közel 10 százaléka még mindig nem hajlandó megmosni a boltokban, piacokon vett zöldséget gyümölcsöt, pedig azokon gyakorlatilag hemzsegnek a kórokozók.
Ősszel rengeteg olyan zöldségnek, gyümölcsnek van szezonja, melyekből változatos, finom és egészséges ételek készíthetők.
Végre megérkezett a tavasz, amivel együtt a gyümölcs-zöldség szezon is végre hivatalosan kezdetét veszi: a piacokon és a boltok polcain tavaszi zöldségek jelennek meg.
Úgy tűnik, a brutális élelmiszerinflációnak egy zöldség rendületlenül ellenáll: a sütőtök.
A Krisna-völgyben évek óta maguk termelik a zöldségeket és gyümölcsöket. Antal Balázs most elárulta, hogy mi a fenntartható életforma titka.
A legfrissebb adatok szerint Magyarországon aggasztóan kevesen esznek elég zöldséget és gyümölcsöt.
A paradicsom és a paprika toplistás a magyarok zöldségfogyasztási ranglistáján a 9 és 12 százalékos részesedésükkel.
A piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben kaphatók a hazai termelésű, friss primőr (fóliás illetve üvegházi) zöldségek: paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma, sárgarépa.
Változik a 65 éven felüliek számára meghatározott vásárlási idő.
Így mindenkinek jut.
Lassan a gyümölcs is luxus lesz?
Epret, dinnyét adtak, nyugtát viszont nem.
21 ezerrel kevesebb bolt van, mint 2010-ben.
Csak hazai újkrumpli van, de méregdrága.
A zöldségtermés az idén megközelítheti a tavalyihoz hasonló 1,9 millió tonnát.