Nem kell félni, senki nem marad le a sütőtökről: idén is meglovagolhatjuk a pumpkin spice őrületet
Már megjelent a boltokban a magyar sütőtök, az egészséges őszi csemegével egészen február végéig ellátják a piacot a hazai termelők.
Már megjelent a boltokban a magyar sütőtök, az egészséges őszi csemegével egészen február végéig ellátják a piacot a hazai termelők.
Izgalmas titkok derültek ki a magyarok kedvenc nyári tökféléjéről: ezt a könnyű finomságot bármilyen diétába beilleszthetjük, sőt, fogyókúrázhatunk is a rendszeres fogyasztásával!
Az import mennyisége elenyésző, az elmúlt években ezer tonna alatt volt a külföldről beérkezett sütőtök mennyisége.
Elárasztották a piacot a szezon izgalmas tökféléi, amelyeket nem csak frissen sütve vagy különböző ételek hozzávalóiként érdemes fogyasztani.
Indul a sütőtökszezon, ne maradj le a filléres csodazöldségéről: így készíts belőle egyedi sütőtöklekvárt és különleges „pumpkin spice” szirupot kávéhoz, forrócsokihoz!
Nagyon nem mindegy, hogy milyen fajtat tökből készítünk ételt. A tökfaragásból megmaradt darabokat még véletlenül se főzzük meg vagy süssük meg vacsorára.
A kisebb, mindenféle formájú és alakú dísztökök azonban nem feltétlenül ehetők, mérgező is akad köztük.
Úgy tűnik, a brutális élelmiszerinflációnak egy zöldség rendületlenül ellenáll: a sütőtök.
Fogyaszthatjuk magában is, vagy felhasználhatjuk ételek készítéséhez: rizottóhoz, krémleveshez, süteményhez, krémekhez, köretekhez.
A kisebb dísztököket sokszor mixekben árulják, előfordulhat köztük mérgező fajta, melyek fogyasztása már kis mennyiségben is kellemetlen tüneteket okoz.
A sütőtök rendkívül népszerű őszi csemege, a japán hokkaido fajta is minden boltban és piacon kapható már. Egyre többen ismerik fel az előnyeit: ez a legédesebb, ráadásul meghámozni sem kell, héjastul fogyaszthatjuk.
Az ősszel elkezdődött a tökszezon, az itthon is nagy népszerűségnek örvendő zöldségből pedig rengeteg fogás készülhet a hideg időben.
Tudd meg, miért olyan egészséges a sütőtök, milyen filléres és igazán laktató, őszies ételeket készíthetsz belőle. Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb sütőtökös rizottó!
A nyár derekán járunk, mikor izgalmasabbnál izgalmasabb gyümölcsök és zöldségek között válogathatunk a piacon.
Mi mindenre jó a cukkini mellett a spárgatök és a csillagtök, hogyan készítsünk belőlük hagyományos, egyben újító, nyárias fogásokat? Egy tányér hideg tökleves után érdemes megkóstolni a töltött patisszont is!
Egyre nő a kereslet az elmúlt időszakban, hazánk egyik kiemelkedő termékére, a tökmagolajra.
Ezt a fajta tököt tévedésből se edd meg, csak díszítésre használd, mivel mérgező, rosszullétet okozhat!
Az őszi-téli időjárás kedvez a vírusok és baktériumok terjedésének és a kevesebb napsütés, kevésbé változatos étrend miatt az immunrendszernek több támogatásra van szüksége.
Előmelegített, 190 fokos sütőben, légkeveréses üzemmódban 1 óra 10 percet sütjük.
Hogy megmutassuk ennek a különleges zöldségnek a sokoldalúságát, megnéztük, milyen jótékony hatásokkal rendelkeznek az egyes típusok, illetve megmutatjuk, milyen fantasztikus sütik készíthetők belőlük.