Végre megdőlt az évtizedes mikró-tévhit: tényleg egészségtelen ételt melegíteni benne?
A mikrohullámú sütők évtizedek óta megosztják a közvéleményt, hiszen sokan aggódnak az egészségügyi hatásaik miatt.
A mikrohullámú sütők évtizedek óta megosztják a közvéleményt, hiszen sokan aggódnak az egészségügyi hatásaik miatt.
A sikeres életmódváltáshoz ne csak azt figyeljük, mit eszünk és mennyit, hanem ismerjük meg a saját viszonyunkat az evéshez, megszabaduljunk a rossz táplálkozási szokásainktól.
Számos szempontból jó ötletnek tűnhet, hogy minden nap ugyanazokat az élelmiszereket fogyasszuk, különösen akkor, ha a nagy kedvencünk nem csak finom, hanem tápláló is.
Nyáron a hőségben sokkal könnyebben megromlanak az ételek, a baktériumok is gyorsabban szaporodnak.
Egy kutatóközpont statisztikái szerint napjainkban minden harmadik ember élete során jelentkezik a rákbetegség valamilyen formája.
A só - vagy tudományos nevén nátrium-klorid - az emberi táplálkozásban alapvető fontosságú ásványi anyag.
Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést, addig sok minden más csökkenti.
A feldolgozott élelmiszerek, beleértve a mosást, tisztítást, aprítást és hőkezelést is, szinten minden terméket érintenek, viszont az ultrafeldolgozás nem kívánatos.
Dietetikusok szerint számos, egészségesnek hitt, de valójában kalóriadús élelmiszerek hozzájárulhatnak a váratlan súlygyarapodáshoz.
Okozhat-e az emberi szervezetben a hízást elősegítő biológiai változásokat a kukoricaszirup fogyasztása?
A tanulmány szerint a nők 50 és 60 éves koruk között évente átlagosan 6,8 kilót szednek fel, testalkattól függetlenül.
Ilyenkor, karácsonykor nehezebb arra figyelni, hogy mit és mennyit eszünk.
Kiss Erika dietetikussal beszéltük át, hogyan mondjunk nemet a karácsonyi fogásokra, ha arra van szükség, és kiderül az is, mennyi a maximum, amit hízásban még kibír a szervezet.
Mi lehetne fontosabb, mint az, hogy ne alakuljanak ki kellemetlen, fájdalmas, vagy akár halálos betegségek a szervezetünkben?
A szakértő szerint egyáltalán nem jó, hogy ezek a pékségek mindig friss áruval várják a vásárlókat, sőt, komoly panaszokat is okozhat az elkészítési módszer.
Hatalmas és veszélyes divat lett cukorbetegeknek szánt gyógyszerekkel fogyni. Az olyan szerek, mint az Ozempic vagy a Saxenda azonban súlyos károkat is okozhatnak a szervezetnek.
Bár szükség lenne rá, a hazai egészségügyi rendszerben jelenleg nehezen lehet hozzájutni a dietetikai szaktanácsadáshoz.
Egy friss amerikai kutatás szerint az elmúlt öt évben tíz felnőttből kilenc próbált lefogyni valamilyen módon. A megkérdezettek több mint fele jelenleg is szeretne karcsúsodni.
Miközben a hamburger sokak kedvenc étele, nem árt azért limitálni a fogyasztását. De még mennyire!
Hoztunk néhány tanácsot ahhoz, hogyan ismerd fel a dietetikusok által egyre veszélyesebbnek tartott ételeket.