Szakértők elárulták, mi az, amit semmiképpen ne egyél lefekvés előtt: megdöbbentő lista
Táplálkozási szakértők elárulják, mit esznek és isznak lefekvés előtt - néhány meglepő szokást is megosztanak.
Táplálkozási szakértők elárulják, mit esznek és isznak lefekvés előtt - néhány meglepő szokást is megosztanak.
Az egészséges fogyáshoz a személyre szabott étrenden és a mozgáson alapuló életmódterápián át vezet az út – mondja dr. Vékony Blanka dietetikus.
A superfood definíciója a dietetikusok szerint úgy hangzik, hogy vegyesen, változatosan, ízletesen elkészítve, bármi lehet superfood.
A csodadiéták olyan fogyókúrás vagy étkezési módszerek, amelyek azt ígérik, hogy gyors és látványos eredményeket hoznak.
Nem támasztják alá tudományos vizsgálatok a „szuperélelmiszernek” kikiáltott alapanyagok egészségügyi előnyeit.
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb odafigyelés időszaka.
A kelbimbó magas rosttartalma miatt különösen jótékony hatással van a bélrendszer egészségére és az emésztésre.
Nemzetközi statisztikák szerint Magyarország évek óta a világszinten is előkelő helyen áll a "legelhízottabb" országok rangsorában.
A mikrohullámú sütők évtizedek óta megosztják a közvéleményt, hiszen sokan aggódnak az egészségügyi hatásaik miatt.
Milyen fajtákból készíthetünk kávét? Mennyit fogyasszunk belőlük? Illetve, mennyire számítanak egészségesnek?
A sikeres életmódváltáshoz ne csak azt figyeljük, mit eszünk és mennyit, hanem ismerjük meg a saját viszonyunkat az evéshez, megszabaduljunk a rossz táplálkozási szokásainktól.
Számos szempontból jó ötletnek tűnhet, hogy minden nap ugyanazokat az élelmiszereket fogyasszuk, különösen akkor, ha a nagy kedvencünk nem csak finom, hanem tápláló is.
Nyáron a hőségben sokkal könnyebben megromlanak az ételek, a baktériumok is gyorsabban szaporodnak.
Egyre nagyobb figyelmet kapnak ezek a feldolgozott élelmiszerek az egészségügyben: bizonyítottan lerövidíti az élettartamunkat, ha állandóan ezeket esszük!
Egy kutatóközpont statisztikái szerint napjainkban minden harmadik ember élete során jelentkezik a rákbetegség valamilyen formája.
A só - vagy tudományos nevén nátrium-klorid - az emberi táplálkozásban alapvető fontosságú ásványi anyag.
A szennyezett vizekből kifogott hal veszélyes baktériumokat, vírusokat, ártalmas nehézfémeket (pl. higany) is tartalmazhatnak.
Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést, addig sok minden más csökkenti.
A feldolgozott élelmiszerek, beleértve a mosást, tisztítást, aprítást és hőkezelést is, szinten minden terméket érintenek, viszont az ultrafeldolgozás nem kívánatos.
Dietetikusok szerint számos, egészségesnek hitt, de valójában kalóriadús élelmiszerek hozzájárulhatnak a váratlan súlygyarapodáshoz.