Mikor lesz vásár Mezőtúr központjában 2025-ben? Itt a túri vásár időpont, tudnivalók egy helyen
Napjainkban is élő hagyományként minden év augusztusában rendezik meg az országos hírű Túri vásárt. Mikor lesz 2025-ben a Mezőtúr Vásár?
Napjainkban is élő hagyományként minden év augusztusában rendezik meg az országos hírű Túri vásárt. Mikor lesz 2025-ben a Mezőtúr Vásár?
A változásokhoz való alkalmazkodáshoz elengedhetetlen lenne a szemléletváltás is - a legtöbb fejlődni valónk talán a kooperáció területén van.
Olyan mennyiségű gabona érkezett tavaly Ukrajnából, ami közvetlenül veszélyeztette a magyar gazdák megélhetését
Folyamatosan érezni a drágulást, és szerinte már lehetetlen elérhető áron minőségi élelmiszerhez jutni Magyarországon
Ami rovarölőként kiválóan működik, még nem biztos, hogy az emberi szervezettel is csodákat tesz. A Nébih segítségével utánajártunk a lényegnek: mi az igazság a kovaföldről, szabad-e fogyasztani vagy sem? Mire hatásos és mire nem?
Ha belemerülünk a témába, mi mindenre jó a kovaföld, már-már azt gondolhatjuk: íme, tényleg létezik egy univerzális elixír! Most utánajárunk: biogazdálkodókat is megkérdeztük, nekik hogyan vált be, mire használják ők a kovaföldet?
Elkezdődött a biotermékek előállításának és fogyasztásának ösztönzése. 2030-ra várhatóan az európai mezőgazdasági területek 25 százalékán ökológiai gazdálkodás valósulhat meg.
Most Betti gazdasszonyt kérdezte a HelloVidék arról, hogyan építette fel vállalkozását, milyen nehézségekbe ütközött a járvány ideje alatt, illetve, hogyan is kell elképzelni egy biogazdaság működtetését.
Erről a lajosmizsei tanyáról kerül a fővárosban élők asztalára egészséges étel. A Hridaya Farmról, küldetéséről és a vidéki gazdálkodó életről Vulpoi Sergiu mesélt a HelloVidéknek.
3929 vállalkozás foglalkozik ökológiai gazdálkodással.
A HelloVidék utánanézett, milyen növényeket termesztenek, milyen állatokat tartanak a hazai biogazdaságokban. Ugyan területileg még elmaradunk az európai uniós átlagtól, mégis hazai viszonylatban növekedés mutatkozik évről-évre.
Csípős mínuszokkal köszöntött be a január az egész országban, ennek ellenére az egyik fővárosi ökopiacon továbbra is elérhetők a Zsámboki Biokert ízletes salátamixei, különböző levélzöldségei, amelyeket bármily meglepő, de fűtetlen fóliában termesztenek azért, hogy a gazdálkodással a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják maguk után.