Robotkarok dolgoznak az autógyár szerelősorán. Ipari robotok 3d renderelése az automata autógyár szerelősorán.

Nagy leépítések a láthatáron a német autóiparban: mi lesz a magyar munkavállalókkal?

2024. október 9. 17:34

A Schaeffler autóipari óriás sikeresen lezárta a Vitesco Technologies felvásárlását, amelytől évi 600 millió eurós költségmegtakarítást remél. Bár a tranzakció a nemzetközi operációkban leépítéseket hoz, a magyarországi telephelyekre ez nem vonatkozik.

A múlt héten hivatalossá vált, hogy a Schaeffler sikeresen lezárta a Vitesco Technologies felvásárlását, és az egyesüléssel új szakaszába lép a két cég közötti integráció. Az új szervezeti struktúra kialakítása már elkezdődött: a Vitesco korábbi vezetője, Thomas Stierle vezeti majd a Schaeffler E-Mobility üzletágát, míg Jochen Schröder, aki eddig ezt a pozíciót töltötte be, az európai régió vezérigazgatói szerepét kapja meg.

A Schaeffler jelentős gazdasági előnyöket vár a felvásárlástól, elsősorban évi 600 millió eurós költség- és értékesítési szinergiát. Ugyanakkor a vezetőség elismerte, hogy az integráció elkerülhetetlenül munkahelyek megszűnésével is járhat. Klaus Rosenfeld, a Schaeffler vezérigazgatója megerősítette a leépítések tervét, de konkrét számokat még nem közölt - számolt be a Portfolio.

A magyarországi operációra azonban kedvezően hat a változás. Szabó Péter László, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője kijelentette, hogy a debreceni üzem bővítésére készülnek, amely idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. A gyár a közelmúltban bővítette termékportfólióját az elektromos autókhoz is használható golyóscsapágyak gyártásával, és az európai autógyártók ellátásában kulcsszerepet tölt be. A Schaeffler Debrecen Kft. jelenleg 1500 főt foglalkoztat, és a közeljövőben újabb 1400 dolgozóval bővül, miután a korábbi Vitesco Technologies csatlakozik az üzemi struktúrához.

Az újonnan érkező Vitesco-technológia révén Debrecen két Schaeffler-üzemet fog üzemeltetni, és a vállalat célja, hogy tovább növelje a gyártási kapacitást a vevői igények kielégítésére. Szabó Péter László megerősítette, hogy a második üzem folyamatosan növekedni fog, biztosítva a vállalat további sikeres terjeszkedését a globális autóiparban.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 9. szerda
Dénes
41. hét
Október 9.
Postai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?