22 °C Budapest

Te is az egyéjszakás kalandokat keresed? + szavazás

Pénzcentrum
2011. október 15. 10:22

Jelentősen csökkent a szállodák népszerűsége a belföldi szállástípusok körében, míg az olcsóbb szolgáltatásokat kínáló apartmanok és vendégházak a tavalyinál több vendéget fogadtak. A legnépszerűbb belföldi utazási célok idén is a fürdővárosok voltak, azonban a többség már csak egy éjszakát nyaral.

Míg tavaly az összes belföldi szállásfoglalás mintegy felét a hotelekben regisztrálták, idén már csak a pihenni vágyók alig több mint harmada akart szállodába menni - derül ki a Szallas.hu szezonzáró adataiból. Tavaly a foglalások 28 százaléka háromcsillagos szállodába szólt, idén azonban már csak a portál felhasználóinak 21 százaléka választotta ezt a szállástípust, így a harmadik helyre esett vissza a népszerűségi sorrendben. A vezetést az apartmanok és a panziók vették át.




A bevételeket tekintve azonban továbbra is a szállodatulajdonosok vezetnek: míg az apartmanokban átlagosan 40 ezer, a panziókban pedig 33 ezer forint értékű volt egy-egy szállásfoglalás, addig a háromcsillagos szállodákban átlagosan 58 ezer forintot költöttünk el. Így az összes bevételt tekintve csaknem 30 százalékkal többet könyvelhettek el a háromcsillagos szállók tulajdonosai, mint az apartmanok üzemeltetői.

 

 


Nőtt Budapest népszerűsége

Tavaly a foglalások többsége (34 százaléka) még két éjszakára szólt, az idei megrendeléseket tekintve azonban már az egyéjszakás vakációk kerültek többségbe: az oldalon leadott szállásfoglalások 36,45 százaléka szólt egyetlen estére, míg hét éjszakát mindössze a felhasználók 1,52 százaléka szánt belföldi pihenésre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"A magyarok közül egyre többen töltik a szabadságukat külföldön - elég csak Horvátország példáját említeni, ahol az év első hónapjában 9 százalékkal nőtt a magyar turisták száma. Ezért egyre erősebb az a tendencia, hogy a külföldi nyaralás mellett csak egy-egy hosszú hétvégét pihenünk belföldön" - mondta Varga Zoltán, a portál ügyvezetője.

 


A statisztikák szerint idén is a fürdővárosok és a Balaton-parti települések voltak a legnépszerűbb célpontok, ezek közül is Hajdúszoboszló és Siófok szállásait foglalták leggyakrabban a portál felhasználói. A szállásfoglalások számát tekintve Budapest a harmadik helyre kapaszkodott fel, pedig tavaly a szeptember 30-ig tartó időszakban nem kapott helyet a tíz legnépszerűbb desztináció között.

"Úgy tűnik, az unió soros elnökségén kívül a belföldi kereslet is növekedett a főváros szállodáiban; ez azonban várhatóan nem jár tartós fellendüléssel, így Budapestnek továbbra is dolgoznia kell a vonzereje növelésén" - magyarázta az adatokat Varga Zoltán.

 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 6. hétfő
Ivett, Frida
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm