16 °C Budapest

A Google Street View segítségével törtek be hozzá, háromszor...

2010. április 13. 13:02

Egy brit lakástulajdonos aggodalmát fejezte ki a Google Street View szolgáltatása miatt, mivel úgy véli, hogy emiatt vált a bűnözők célpontjává, akik egy hónap leforgása alatt három alkalommal is betörtek hozzá. A honlapon elérhető felvételen a férfi garázsa nyitott állapotban van, jól kivehetőek az ott tárolt értékek, melyek közül azóta már több dolognak lába kelt.

A férfi az internetes szolgáltatást tette felelőssé a betörések miatt, úgy véli, hogy a bűnözők ennek segítségével szemelték és fosztották ki a garázsát. A felvételen elhomályosították ugyan az arcát és a lakás ablakain sem látni be, a garázsban tárolt értékek viszont jól kivehetőek.

Forrás: Daily Mail

Márciusban jártak nála először a bűnözők, akkor a kerékpárt vitték el, majd további két alkalommal próbálkoztak, de akkor már nem jártak sikerrel. Véleménye szerint a Google-nek a garázs belsejéről készült képet is el kellett volna homályosítani, vagy egy új felvételt kellene készíteni zárt állapotban.

A jelenlegi felvétel valóban úgy tűnik, hogy felhívás a bűnözőknek, hogy gyertek és vigyetek, amit csak akartok. A betörés és az újabb betörési kísérletek óta a férfi már szinte teljesen kiürítette a garázst, az értékesebb tárgyakat már a lakásban tárolja.

Gordon Rayner (Forrás: Daily Mail)

A Google nem ért egyet a panaszossal, mivel szerintük az oldal a világ 20 országában legálisan működik és eddig még sehonnan nem jelezték, hogy emelkedett volna a bűnözés a szolgáltatás alá vont területeken. Az oldalt már több jogvédő szervezet is támadta, de ezekre a vádakra a Google azzal válaszolt, hogy egy bűnözőnek semmiből nem tart végigmenni az utcán, személyesen felmérni a terepet és kiszemelni a célpontokat. A helyi rendőrség kivizsgálja az esetet és nyomoz a betörések miatt.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 10. péntek
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm