15 °C Budapest
Újabb nagy bejelentést tett a BYD: ez lehet a jövő slágerautója, a neve már megvan

Újabb nagy bejelentést tett a BYD: ez lehet a jövő slágerautója, a neve már megvan

2024. április 22. 20:46

A kínai elektromosjármű-gyártó BYD bejelentette, hogy új elektromos pickup modelljét BYD Shark néven fogja piacra dobni. Az új autó egy speciális, a terepjáró vezetési élményt javító Dual Mode Off-Road plug-in hibrid rendszerrel lesz felszerelve - számolt be a Reuters.

A BYD, a kínai elektromosjármű-gyártó vállalat bejelentette, hogy új elektromos pickup modelljét BYD Shark néven fogja piacra dobni. A jármű egy különleges plug-in hibrid rendszerrel, a Dual Mode Off-Road (DMO) technológiával lesz felszerelve, amelyet kifejezetten a terepjárás élményének fokozására terveztek. A vállalat ezt a hírt saját Weibo fiókján osztotta meg, ám az autó árát nem tették közzé. Az információk nyilvánosságra hozatala az előtt történt, hogy megkezdődött volna a pekingi autókiállítás, amely csütörtökön nyitotta meg kapuit.

Magát az autó érkezését már korábban bejelentette a BYD - április elején a Pénzcentrum is megírta, hogy az új modell a Ford, a Toyota és a Tesla hasonló modelljeinek a versenytársa kíván lenni. Bár ezen túlmenően akkor még szinte semmit sem árult el a gyártó, ugyanakkor iparági források már akkor arról szóltak, hogy az új pickup méretei meghaladják majd a Toyota Hiluxét.

Jelenleg a BYD nem értékesít járműveket az Egyesült Államokban, amely a világ egyik legfontosabb pickup piacát jelenti. A cég ugyanakkor a magáénak tudhatta a világ legnagyobb elektromosautó gyártója "elismerést", amit részben agresszív árazási politikájának, illetve a globális terjeszkedésének köszönhetett. Ezt a pozíciót viszont az év első negyedévében elvesztette, amikor a Tesla vált a világ legnagyobbá e tekintetben.

Címlapkép: MTI/AP/Szakcsaj Lalit

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem