18 °C Budapest
OCTOBER 8, 2024: TRENTON, NEW JERSEY. Harris campaign sign for Democratic presidential candidate, U.S. Vice President Kamala Harris, and Democratic vice presidential candidate, Minnesota Governor Tim Walz. 2024 election sign that says Truth. Hope. Decency. Voting concept of political sign for politics, democrats, or the 2024 election year. Real life candid, photographed outside during day.

Szinte példátlan támadás érte Kamala Harris stábját: sorsdöntő adatokat lophattak el, mi lesz így a választáson?

2024. október 26. 11:02

Kínai hackerek betörtek a Verizon rendszerébe, és Kamala Harris demokrata elnökjelölt kampányához kötődő telefonokat céloztak meg. A támadás Trump elnökjelölt és alelnökjelöltje, JD Vance telefonszámait is érinthette, az amerikai hatóságok vizsgálják a történetet.

Kínai hackerek betörtek a Verizon rendszerébe és olyan telefonokat céloztak meg, amelyeket a demokrata elnökjelölt Kamala Harris kampányához kötődő személyek használnak – mondta egy, az ügyet ismerő forrás a Reutersnek. A beszámolók szerint a Republikánus elnökjelölt, Donald Trump és alelnökjelöltje, JD Vance is célpont voltak, de a lap ezt nem tudta megerősíteni. A New York Times szerint a nyomozók azon dolgoznak, hogy megállapítsák, milyen adatokat szerezhettek meg Trump és Vance eszközeiről.

A Trump-kampány ezen a héten értesült arról, hogy Trump és Vance azon kormányzati és civil személyek közé tartoznak, akiknek telefonszámait a Verizon telefonrendszerének feltörése révén célozták meg – tette hozzá a Times. A Trump-kampány nem erősítette meg, hogy Trump és Vance telefonjait is célba vették volna. Steven Cheung, a kampány kommunikációs igazgatója kijelentette, hogy Harris alelnök megerősítette Kínát és Iránt az amerikai infrastruktúra támadásában, hogy megakadályozzák Trump visszatérését.

A washingtoni kínai nagykövetség, bár nem volt tisztában a konkrét esettel, azt nyilatkozta, hogy Kína minden formában ellenzi és küzd a kibertámadások és a kibertolvajlás ellen. „Az elnökválasztás az Egyesült Államok belügye. Kína nem kíván és nem is fog beavatkozni az amerikai választásba” – mondta egy nagykövetségi szóvivő megkeresésre. A Harris-kampány nem válaszolt a megkeresésekre.

A Trump-kampányt már korábban, az év elején is feltörték. Az amerikai igazságügyi minisztérium ennek kapcsán három embert vádolt meg, akik az Iráni Forradalmi Gárdához köthetőek, azt állítva, hogy november 5-i választás megzavarására törekedtek. Az FBI és az Egyesült Államok Kiberbiztonsági és Infrastruktúra Biztonsági Ügynöksége pénteken közölte, hogy vizsgálják az amerikai kereskedelmi távközlési infrastruktúrába történő jogosulatlan hozzáférést, amely Kínához köthető személyek által történt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A két ügynökség közös nyilatkozata nem nevezte meg az eset célpontjait. A Verizon közölte, hogy tudomása van egy kifinomult kísérletről, amely állítólag az amerikai távközlési szektor célozta, hírszerzési információk megszerzése érdekében. Az Egyesült Államok legnagyobb távközlési vállalata hozzátette, hogy együttműködik a bűnüldöző szervekkel.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 26. szombat
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?