13 °C Budapest
Atlanta, 2024. július 31.Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje beszél az Atlantában rendezett kampányrendezvényen 2024. július 30-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.MTI/EPA/Edward M. Pio Roda

Váratlan helyre csapott oda Trumpnak Kamala Harris: ezen dőlhet el az elnökválasztás?

2024. október 14. 14:47

Kamala Harris alelnök nyilvánosságra hozta orvosi dokumentációját, amely szerint kiváló egészségi állapotban van és alkalmas az elnöki tisztség betöltésére. Ezt követően a Demokrata Párt elnökjelöltje Donald Trumpot bírálta az átláthatóság hiánya miatt, mivel a volt elnök nem hozta nyilvánosságra saját egészségügyi adatait. A két tábor között éles szóváltás alakult ki a jelöltek egészségi állapotával és alkalmasságával kapcsolatban - számolt be a BBC.

A Fehér Ház által közzétett orvosi jelentés szerint Harris alelnök rendelkezik az elnöki pozíció betöltéséhez szükséges fizikai és mentális képességekkel. Dr. Joshua Simmons, az amerikai hadsereg ezredese, aki több mint három éve Harris orvosa, azt írta, hogy az alelnök legutóbbi, áprilisi orvosi vizsgálatának eredményei "nem voltak említésre méltóak", és megerősítette, hogy Harris egészséges és aktív életmódot folytat.

Az orvos megjegyezte, hogy Harris családjában előfordult már vastagbélrák, és az alelnök allergiától szenved. Hozzátette, hogy Harris betartja az ajánlott megelőző intézkedéseket, beleértve a vastagbéltükrözést és az éves mammográfián való megjelenést is.

A dokumentumok nyilvánosságra hozatalát követően Harris kampányának szóvivője a közösségi médiában közzétett bejegyzésében felszólította Donald Trumpot, hogy ő is hozza nyilvánosságra egészségügyi adatait. Harris egy észak-karolinai kampányrendezvényen megkérdőjelezte riválisa mentális éleslátását is.

A demokraták támadásba lendültek a 78 éves Trump kora és mentális alkalmassága miatt, miután a republikánusok hónapokig hasonló kritikákat fogalmaztak meg Joe Biden elnökkel szemben, mielőtt az kiszállt a versenyből. A Trump-kampány válaszul közölte, hogy a volt elnök "önként adta ki" személyes orvosának szakvéleményeit. Steven Cheung, a kampány kommunikációs igazgatója kijelentette: "Mindannyian arra a következtetésre jutottak, hogy tökéletes és kiváló egészségi állapotban van ahhoz, hogy főparancsnok és elnök lehessen."

Cheung idézett egy 2023. novemberi orvosi levelet is, amely szerint Trump "fizikai vizsgálatai jóval a normál tartományon belül voltak, kognitív vizsgálatai pedig kivételesek". Az országos felmérések szerint Harris továbbra is enyhén vezet Trump előtt, de a csatatérállamokban rendkívül szorosak a számok.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az amerikai elnökválasztásig már csak három hét van hátra. A Pénzcentrum eddig is bőven foglalkozott ezzel, a régebbi cikkeket itt olvashatod:

Kapcsolódó cikkeink:

címlapkép: Edward M. Pio Roda, MTI/MTVA 

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 14. hétfő
Helén
42. hét
Október 14.
Kolumbusz-nap
Október 14.
Steve Jobs nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?