11 °C Budapest
Brüsszel, 2024. március 21.Olaf Scholz német kancellár az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezik az elsõ napi ülés elõtt, 2024. március 21-én.MTI/EPA/Olivier Matthys

Váratlan lépésre szánta el magát Olaf Scholz: mire készül a német kancellár?

MTI
2024. szeptember 7. 19:03

Olaf Scholz német kancellár, aki a közelmúltban választási vereségekkel és párton belüli kritikákkal nézett szembe, továbbra is elkötelezett amellett, hogy 2025-ben újra kancellárjelöltként induljon. Scholz a Tagesspiegelnek adott interjúban biztosította, hogy az SPD és ő erős mandátummal vezethetik a következő kormányt, még a kormánykoalíció alacsony támogatottsága ellenére is.

Olaf Scholz német kancellár még a közelmúltbeli választási bukások után és a párton belüli kritikák ellenére is kitart amellett, hogy a 2025-ös szövetségi választáson kancellárjelölt legyen.

A Tagesspiegel című berlini lapban szombaton megjelent interjúban Olaf Scholz kijelentette: "Szilárd meggyőződésem, hogy az SPD-nek (a kormány legnagyobb erejét adó Német Szociáldemokrata Párt) és nekem olyan erős mandátumunk lesz 2025-ben, hogy mi vezethetjük a következő kormányt."

Arra a kérdésre, megengedné-e Boris Pistorius védelmi miniszternek, hogy induljon a kancellári posztért, ha arra a következtetésre jutna, hogy az SPD-nek nagyobb esélyei vannak vele, a kancellár azt válaszolta: "Boris Pistorius, mint sokan mások, azt szeretné, ha újra kancellárként indulnék". Olaf Scholz kijelentése azért is érdekes, mert felmérések szerint Boris Pistorius jelenleg a legnépszerűbb politikus Németországban.

Arra a kérdésre, hogy nem fárasztja-e még négy év kormányzás gondolata a Zöldekkel és a Szabad Demokratákkal, a kancellár azt mondta: "Futó vagyok, és jó formában vagyok, ami szükséges", majd a kormánykoalíció alacsony támogatottságára utalva hozzátette: "politikai pályafutásom során már nyertem választásokat, bár a felmérések nem ezt sugallták.” A Bundestag-választásokat 2025. szeptember 28-án tartják, ami után új kormányt alakítanak és új kancellárt választanak Németországban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legutóbbi felmérések szerint a kormánypárt (SPD, Zöldek és Szabad Demokraták) együttes támogatottsága 30 százalék körül mozog. A múlt héten SPD eddigi legrosszabb választási eredményét érte el Türingiában és Szászországban, 6,1, illetve 7,3 százalékkal.

Címlapkép: Olivier Matthys, MTI/MTVA 

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?