14 °C Budapest
Porticello, 2024. augusztus 21.Szerencsétlenül járt vitorláshajó egyik utasának holttestével indulnak a szicíliai Porticello kikötõjébe a tûzoltóság búvárai, miután két eltûnt holttestét megtalálták a tengerben 2024. augusztus 21-én. A brit zászló alatt hajózó Bayesian 56 méter hosszú luxusjacht augusztus 19-én egy heves viharban elsüllyedt, a fedélzetén tartózkodó 22 ember közül 15-öt kimentettek, egyet holtan találtak meg, hatot pedig mostanáig kerestek.MTI/AP/Salvatore Cavalli

Szicíliai hajótragédia: az utolsó holttestet is megtalálták a hétfőn elsüllyedt luxusjachtban

MTI
2024. augusztus 23. 18:02

Megtalálták a búvárok pénteken az utolsóként keresett holttestet a szicíliai partoknál elsüllyedt Bayesian luxusjacht belsejében, ezzel befejeződött a szerencsétlenség áldozatai utáni kutatás.

A búvárok jelenleg azon dolgoznak, hogy a felszínre hozzák a holttestet - idézte a hatóságokat az ANSA olasz hírügynökség. Bár a testet még nem azonosították, korábbi hivatalos közlések szerint már csak Mike Lynch brit nagyvállalkozó lányát, a 18 éves Hannah Lynchet keresték a hétfői hajóbaleset eltűntjei közül.

Hannah Lynch nemrégiben nyert felvételt az Oxfordi Egyetemre. Édesanyja, Angela Bacares még időben el tudott menekülni a viharban felborult jachtról. A hétfői baleset óta hat ember, köztük Mike Lynch holttestét találták meg és szállították a partra a tűzoltóság búvárai.

Mike Lynch holttestét csütörtökön azonosították is. Jonathan Bloomernek, a Morgan Stanley elnökének, a feleségének, Judynak, valamint Chris Morvillo ügyvédnek és feleségének, Neda Morvillónak a holttestét szerdán hozták a felszínre.

A jacht szakácsának, Recaldo Thomasnak a holttestét már a baleset napján, hétfőn megtalálták. A brit zászló alatt közlekedő, 56 méteres Bayesian luxusjacht augusztus 19-én este süllyedt el viharban Porticello kikötőjénél, a szicíliai partoktól egy kilométerre. A polgári védelem közlése szerint egy víztölcsérnek nevezett, tornádóhoz hasonló időjárási jelenség boríthatta fel a hajót, amely aztán gyorsan a mélybe süllyedt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: MTI/AP/Salvatore Cavalli

NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?