22 °C Budapest
Az orosz Állami Duma homlokzata a szovjet címerrel, orosz hatósággal

Példátlan csapásra szánhatták el magukat az ukránok: bajban az orosz főváros?

2024. augusztus 21. 10:44

Az ukrán haderő jelentős dróntámadást hajtott végre Oroszország ellen, amely elsősorban Moszkvát és környékét érintette. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint összesen 45 drónt semmisítettek meg orosz terület felett, ebből 11-et a moszkvai régióban - számolt be a Reuters.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a Telegramon úgy nyilatkozott: "Ez az egyik legnagyobb kísérlet arra, hogy drónokkal támadják Moszkvát". Hozzátette, hogy "Moszkva létrehozott réteges védelme lehetővé tette, hogy sikeresen visszaverjük az ellenséges UAV-k összes támadását".

A támadás következtében a moszkvai Vnukovo, Domogyedovo és Zsukovszkij repülőtereken négy órára korlátozták a járatokat, de később újraindult a normál működés. Szobjanyin szerint az előzetes információk alapján nem történt személyi sérülés vagy anyagi kár.

Az incidens a kelet-ukrajnai harcok eszkalálódásával egy időben történt. Augusztus 6-án Ukrajna több ezer katonát küldött Oroszország nyugati, kurszki régiójába, ami a második világháború óta a legnagyobb külföldi támadás orosz terület ellen.

Ukrajna az utóbbi hónapokban fokozta a drónháborút Oroszország ellen, elsősorban az ország finomítóit és repülőtereit célozva. Az orosz haditudósítók szerint Kurszkban intenzív harcok folynak a front mentén, ahol Ukrajna jelentős területet foglalt el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?