Houston, 2024. július 25.Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje beszél az Amerikai Tanárok Szövetségének 88. országos gyûlésén Houstonban 2024. július 25-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.MTI/EPA/Leslie Plaza Johnson

Meglepő felmérés a Harris-Trump csatáról: ő nyerne, ha most lenne az amerikai elnökválasztás

2024. július 31. 14:27

Egy friss felmérés szerint Kamala Harris 1 százalékponttal vezet Donald Trump előtt, azaz a két jelölt támogatottsága közötti különbség hibahatáron belül van. Ugyanakkor Harrist több választó ítéli meg pozitívan, mint ellenfelét, Trump mérlege ebben a tekintetben hónapok óta változatlan.

Kamala Harris demokrata elnökjelölt minimális, egy százalékpontos előnyt szerzett a republikánus Donald Trumppal szemben a legfrissebb Reuters/Ipsos közvélemény-kutatás szerint. Ez az eredmény azt mutatja, hogy Harris sikeresen bezárta azt a szakadékot, amely Joe Biden elnök újraválasztási kampányának utolsó heteiben nyílt meg a republikánus jelölttel szemben.

A háromnapos felmérés, amely vasárnap zárult le, azt mutatja, hogy a jelenlegi alelnököt a regisztrált szavazók 43 százaléka támogatja, míg Trumpot 42 százalék. A felmérés hibahatára 3,5 százalékpont, így az eredmények nagyon szorosak. Harris az elmúlt tíz napban jelentősen megszilárdította pozícióját a demokratikus jelöltjeként, és a választók is egyre kedvezőbben ítélik meg.

A felmérés szerint a regisztrált szavazók jobban kedvelik Trump megközelítését olyan kérdésekben, mint a gazdaság, bevándorlás és bűnözés. Ezzel szemben Harrist jobbnak tartják az egészségügy terén.

Harris kampánya jelenleg zárt ajtók mögött vizsgálja a potenciális alelnökjelölteket, és hamarosan döntést hozhatnak ebben a kérdésben. A felmérésben a szóba került jelöltekre is rákérdeztek, és egyik sem tudott még nagy országos tábort kialakítani magának.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az arizonai Mark Kelly szenátor és volt űrhajós kapta eddig a legmagasabb támogatottságot (32%), őt követi Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzó (27%), Andy Beshear kentuckyi kormányzó (20%), J.B. Pritzker illinois-i kormányzó (14%) és Tim Walz minnesotai kormányzó (11%). A felmérésből kiderült továbbá, hogy sokan nem is hallottak még ezekről a politikusokról; Kellyről például csak mintegy fele hallott már valamit. Peter Buttigieg közlekedési miniszter nem szerepelt a legutóbbi felmérésben, de korábbi adatok alapján ő is jelentős támogatottsággal bír: a múlt heti közvélemény-kutatás szerint például a regisztrált szavazók 37%-a nyilatkozott róla kedvezően.

Címlapkép: Leslie Plaza Johnson, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?