A Szófia tér egy tér Kijevben, a Sevcsenkivszkij kerületben, a régi Kijevben. A Volodimirszkaja utca, a Volodimirszkij passzázs, az Alla Taraszova utca, a Szófia utca és a Rilszkij utca között található. A Kijevi Rusz idejétől kezdve a tér a város társadalmi központja volt, ahol esti gyűléseket tartottak. A XVI-XIX. században rendszeres vásárokat tartottak, és napjainkban a város karácsonyi vásárok központjaként használják.

Ismét Kijevet támadták az oroszok: jól teljesített az ukrán védelem

MTI
2024. július 31. 18:01

Oroszország több hullámban támadta drónokkal szerdára virradóra Kijevet, július hónapban a hetedik, a háború folyamán pedig az egyik legnagyobb ilyen jellegű támadásában - közölte szerdán az ukrán főváros katonai közigazgatása.

A dróntámadások miatt szinte az egész éjszaka légiriadó volt az ukrán fővárosban. A légvédelem ukrán jelentések szerint mintegy harminc drónt semmisített meg. Ez volt "az egyik legmasszívabb Ukrajna ellen harci drónokkal intézett támadás az egész háború alatt" - írta Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. "A jelen pillanatban az operatív jelentés szerint nincsenek áldozatok, sem károk Kijevben" - közölte.

Elmondta, hogy helyi idő szerint kedden 23.00 órától (közép-európai idő: 22.00) Kijev, valamint Ukrajna központi és keleti területein légiriadót rendeltek el. Popko szerint a légvédelem az éjszaka folyamán több alkalommal is akcióba lépett, és elhárította a Kijev felé tartó drónokat. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere szerint a támadások több irányból is érkeztek.

Orosz hírügynökségek katonai forrásokra hivatkozva ukrán katonai repülőterek és raktárak ellen intézett támadásokról tettek jelentést. Emellett beszámoltak Ukrajnából orosz területre indított 19 drón lelövéséről is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?