25 °C Budapest
Párizs 2024: A magyarok toronymagasan a legeredményesebbek vízilabdában

Párizs 2024: A magyarok toronymagasan a legeredményesebbek vízilabdában

2024. július 25. 21:37

A magyarok kilenc elsőségükkel toronymagasan vezetik az örökrangsort. Az MTI összegyűjtött néhány érdekes adatot a vízilabdásainkkal kapcsolatban.

  • 1904 - Az egyetlen év, amikor nem európai válogatott nyerte a férfi tornát, akkor az Egyesült Államok csapata diadalmaskodott.
  • 1118 - Meccset játszottak eddig az olimpiákon, 978 férfi és 140 női találkozót. A nők a 2000-es, sydneyi játékok szerepelnek a sportág ötkarikás programjában.
  • 38 - A legtöbb gól, ami egy olimpiai meccsen született, az 1996-os atlantai játékok bronzmeccsén az olaszok
  • 20-18-ra győzték le a magyarokat.
  • 33 - A legtöbb gól, amit egy csapat szerzett egy mérkőzésen, 2000-ben Hollandia női válogatottja 33-1-re ütötte ki a Dél-afrikai Köztársaságot.
  • 9 - Magyarország kilenc aranyéremmel toronymagasan első, az Egyesült Államok, Olaszország és Nagy-Britannia egyaránt négy győzelmet aratott.
  • 5 - Gyarmati Dezső öt éremmel csúcstartó, 1948 és 1964 között három arany, valamint egy-egy ezüst és bronz került a nyakába.
  • 4 - A spanyol Manuel Estiarte zsinórban négy olimpián (1980-1992) volt a torna gólkirálya.
  • 3 - Aranyérmet tíz férfi és két női pólós szerzett az olimpiákon. A férfiaknál két brit mellett Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán vallhatja magát háromszoros olimpiai bajnoknak. A nőknél ez két amerikainak sikerült.
  • 1 - Az amerikai női válogatott az egyetlen csapat, amely mindegyik olimpiai szereplése alkalmával dobogós volt, három arany-, két ezüst- és egy bronzérem a mérlege.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?